Šport
3692 ogledov

Federer zapravil "nemogoče" in odprl staro rano

Epa
Roger Federer je utrpel boleč poraz v finalu najpretižnejšega teniškega turnirja na svetu.

Rogerja Federerja, rekorderja po številu osvojenih grand slamov (20), je v finalu Wimbledona šele po podaljšani igri petega niza premagal prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je s tem ubranil lansko zmago.

Roger Federer : Novak Đoković Wimbledon Šport Peturni epski finale odločil šele zgodovinski tie-break petega niza

Za Đokovića je bila to že peta lovorika na sveti travi All England Cluba, Federer je ostal pri osmih. Poraz je bil za Švicarja zelo boleč, saj je imel pri vodstvu z 8:7 v odločilnem nizu na voljo dve zaključni žogici na svoj začetni udarec, a ju ni izkoristil in na koncu ostal praznih rok. Federer je igral v 12. finale Wimbledona in doživel svoj četrti poraz. Kar tri mu je prizadejal Đoković, enkrat pa je bil od njega boljši Rafael Nadal.

Prav tisti poraz proti Nadalu iz leta 2008 velja za enega najtežjih trenutkov v njegovi karieri. Španec je takrat dobil uvodna dva niza, a je Federer v nadaljevanju prišel do izenačenja. V četrtem nizu je nasprotniku ubranil celo zaključne žogice in kazalo je, da se bo moral Nadal po porazih v letih 2006 in 2007 še tretjič zapored obrisati pod nosom. A Španec se ni dal in z izidom 9:7 prišel do prve od skupno dveh lovorik na Wimbledonu. 

Finale iz leta 2008 ima še vedno status najboljšega teniškega obračuna vseh časov. Dramatičen razplet so takrat dodatno začinile dežne prekinitve in slaba vidljivost, saj se je dvoboj končal šele v zgodnjih večernih urah.

O vzporednicah med nedeljskim porazom in tistim pred 11 leti je Federer povedal: "Ta je bil bolj nesposreden, saj ni bilo prekinitev zaradi dežja. Prav tako se ni bližala tema. Na koncu spet epski zaključek. Bil sem tako blizu. Seveda so določene podobnosti. V obeh primerih sem jaz poraženec. To je največja podobnost, ki jo vidim."

O zapravljenih zaključnih žogicah je 37-letnik povedal: "Ne vem, kaj občutim v tem trenutku. Zapravil sem res neverjetno priložnost. Ne morem verjeti. Tako pač je."

Pohvalil je tudi predstavo najboljšega tenisača na svetu, ki se zopet znal zoperstaviti Federerjeri napadalni in raznoliki igri. "To mu je že večkrat uspelo. Odigral sem veliko rezanih žog, vendar se je zelo dobro znašel. Vedno se zna postaviti v dober položaj. Naredil je zelo malo neizsiljenih napak. V napako ga je treba prisiliti. Če ne gre, moraš odigrati zelo agresivno. To sem počel. Igral sem dovolj raznoliko, a Novak je bil predober."

federer đoković | Avtor: Epa Epa

Đoković je v medsebojnih dvobojih s Federerjem povedel s 26:22. V Wimbledonu je osvojil svoj 16. grand slam in ima samo še dva manj od Nadala (18) oziroma štiri od rekorderja Federerja (20). 

Srb se je prav tako utrdil na vrhu računalniške teniške lestvice in prevzel vodstvo v točkovanju letošnje sezone, kar mu prinaša odlično izhodišče, da še šestič v karieri leto konča na prvem mestu.

Komentarjev 1
  • Avatar Dakota_Andrade
    Dakota_Andrade 18:50 15.julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.cashclub5.com