Šport
312 ogledov

Nova epska predstava dveh največjih vseh časov

Rafael Nadal, Roger Federer Profimedia
Novak Đoković in Roger Federer sta letošnja finalista Wimbledona.

Srbskemu teniškemu zvezdniku Novaku Đokoviću se je v finalu grand slama v Wimbledonu pridružil švicarski as Roger Federer. Ta je v drugem današnjem polfinalu premagal velikega tekmeca, Španca Rafaela Nadala s 7:6 (3), 1:6, 6:3 in 6:4.

Federer se je v finale Wimbledona uvrstil dvanajstič, doslej je na "sveti travi" lovoriko dvignil osemkrat. Švicar bo v finalu na največjih turnirjih igral enaintridesetič.

Švicar bo v nedeljo ob 15. uri lovil svoj 21. turnir za veliki slam. Devetkrat v Wimbledonu ni slavil še noben tenisač, če mu bo uspelo pokal osvojiti še devetič, se bo na absolutnem prvem mestu z devetimi zmagami izenačil z Martino Navratilovo.

"Izčrpan sem. Na koncu je bilo tesno. Rafa je udaril nekaj izvrstnih udarcev. Celoten dvoboj je bil na zelo visoki ravni. V ključnih trenutkih sem dvoboj prevesil na svojo stran. Vodstvo v prvem nizu je bilo ključno, čeprav sem ga potem moral braniti. Vrnil se je. Res sem užival," so bile prve misli Federerja, o naslednjem tekmecu pa je dejal: "Novak je pokazal izvrsten tenis. Pokazal je, zakaj je branilec naslova. V finalu ga bo res težko premagati. Veselim se izziva."

Novak Đoković Wimbledon Šport Đoković se maščeval Špancu Novak Đoković Nervozni Srb Šport Incident v Wimbledonu: Đoković besnel nad gledalci in jim pokazal svoje Roberto Bautista Agut Spletni hit Šport V stilu Balotellija: Neposlušna majica premagala Aguta

Prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom več kot 42 milijona evrov Đoković je v polfinalu s 3:1 v nizih, s 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 odpravil Španca Roberta Bautista Aguta.

Pred nedeljskim dvobojem je statistika na strani Srba, ki proti Švicarju vodi s 25:22 v zmagah.

Wimbledon Ženski Finale 
v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1 


Wimbledon Moški Finale 
v nedeljo, 14.07.2019, ob 15:00 na SK1 

Wimbledon (42,47 milijona evrov):
Moški, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) - Roberto Bautista (Špa/23) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2;
Roger Federer (Švi/2) - Rafael Nadal (Špa/3) 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4.

Wimbledon Centre Court Wimbledon Šport Halepovi uspelo le enkrat, od takrat plačuje davek
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice