Šport
130 ogledov

Znani obe finalistki

Serena Williams Profimedia
Ameriško-romunski finale na sveti travi.

Ameriška teniška igralka Serena Williams se je po zmagi nad Čehinjo Barboro Strycovo s 6:1 in 6:2 uvrstila v veliki finale turnirja za grand slam v Wimbledonu. V finalu se bo pomerila z Romunko Simono Halep, ki je bila v prvem polfinalnem dvoboju boljša od Ukrajinke Jeline Svitoline s 6:1 in 6:3.

Sedemintridesetletna Američanka bo v soboto naskakovala svojo 24. zmago na turnirjih za grand slam. Sedemkratna zmagovalka turnirjev v Wimbledonu in odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, šestkratna odprtega prvenstva ZDA v New Yorku in trikratna odprtega prvenstva Francije v Parizu se bo v primeru končnega zmagoslavja nad Halepovo po številu zmag izenačila z avstralsko rekorderko Margaret Court. Tretja na večni lestvici je Nemka Steffi Graf z 22 turnirskimi zmagami, 19-krat je slavila Američanka Helen Wills Moody, po 18-krat pa njeni rojakinji Chris Evert in Martina Navratilova.

Serena Williams Wimbledon Wimbledon Šport Serena Williams spet kaznovana zaradi neprimernega vedenja

Williamsova je sicer izgubila svoja zadnja finalna obračuna na turnirjih za grand slam. Na lanskem turnirju v Wimbledonu jo je premagala Nemka Angelique Kerber, v New Yorku pa je bila od nje boljša Japonka Naomi Osaka.

Tokrat je na osrednjem igrišču v All England Clubu pometla s štiri leta mlajšo Strycovo, ki se je prvič v karieri v posamični konkurenci prebila med štiri na turnirjih za grand slam. Prvi niz je po vsega 27 minutah dobila s 6:1, drugega pa po 33 minutah s 6:2.

Wimbledon ženski finale 

v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1 

 

Wimbledon moški finale 

v nedeljo, 14.07.2019, ob 15:00 na SK1 

"Vesela sem, da sem se znova prebila v veliki finale. Iz dvoboja v dvoboj je moja igra v Wimbledonu boljša. V tem trenutku se počutim zelo dobro, vse mi gre kot po maslu, hkrati pa se zavedam, da lahko še izboljšam svojo igro," je takoj po zmagi dejala Američanka in dodala: "V soboto me čaka zahteven dvoboj s Simono Halep, a vselej sem uživala v težkih obračunih. Finala se zelo veselim."

Slovito ameriško igralko v soboto čaka Halepova, ki je po letu 2014 drugič igrala v polfinalu turnirja na sveti teniški travi. Pred petimi leti jo je na poti do finala premagala Kanadčanka Eugenie Bouchard, letos pa je bila sedma nosilka turnirja z nagradnim skladom 42,47 milijona evrov po uri in 12 minutah boljša od osmopostavljene in tri leta mlajše Svitoline.

Simona Halep | Avtor: Profimedia Profimedia

Halepova je že v drugi igri odvzela servis tekmici in povedla z 2:0. V tretji igri ji je Ukrajinka vrnila z isto mero in znižala na 1:2, nadaljevanje niza pa je minil v absolutni prevladi teniške igralke iz Constante, ki je po 44 minutah slavila s 6:1.

Bolj izenačen je bil drugi niz. Do izida 3:3 sta obe polfinalistki zanesljivo držali svoj začetni udarec, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bila bolj preudarna Halepova. V sedmi igri je naredila prvi "break" in po svojem dobljenem servisu povedla s 5:3, v deveti igri pa je nato ponovno odvzela začetni udarec Ukrajinki in drugi niz po 30 minutah igre dobila s 6:3.

"V Wimbledonu preživljam ene najlepših dni v svojem življenju," je po zmagi dejala Halepova in dodala: "Današnji obračun ni bil enostaven, čeravno tega izid ne kaže. Od prve žogice sem bila osredotočena na vse detajle v svoji igri, pokazala sem odločno igro. Psihično in telesno sem izjemno dobro pripravljena, veliko bolje kot sem bila pred petimi leti v polfinalu Wimbledona. V finalu bom iz sebe iztisnila vse kar lahko."

Halepova bo naskakovala svojo drugo zmago na turnirjih za grand slam. Lani je osvojila največji turnir na svetu na peščeni podlagi - odprto prvenstvo Francije v Parizu.

Williamsova in Halepova sta doslej odigrali deset medsebojnih dvobojev: na devetih je slavila Američanka, na enem pa Romunka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice