Šport
101 ogledov

Znane vse polfinalistke

Serena Williams Profimedia
Williamsova 12-ič, Halepova drugič, Strycova in Svitolina prvič v polfinalu Wimbledona.

Na teniškem turnirju v Wimbledonu sta že znana ženska polfinalna para. Sedemkratna zmagovalka turnirja, Američanka Serena Williams, se bo v četrtek pomerila s Čehinjo Barbaro Strycovo, Romunka Simona Halep pa z Ukrajinko Jelino Svitolino.

Williamsova, ki je na poti do polfinala s težavo premagala Slovenko Kajo Juvan, po dveh zanesljivih zmagah tokrat ni imela lahkega dela. Rojakinja Alison Riske, ki je v osmini finala izločila prvo igralko sveta Ashleigh Barty, se ji je odlično upirala, a ji morala na koncu po treh nizih vendarle priznati premoč.

Wimbledon Ženski Finale 
v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1 


Wimbledon Moški Finale 
v nedeljo, 14.07.2019, ob 15:00 na SK1 

"Ničesar mi ni podarila. Vse sem si morala sama priboriti. Prav moja borbenost je bila tokrat odločilna. Res sem zadovoljna. Pred tedni, ko sem se mučila z bolečinami v kolenu, nisem mogla dobiti dvoboja, zdaj pa se tu počutim neprimerno boljše," je po svoji 97. wimbledonski zmagi in 12. uvrstitvi v polfinale dejala Williamsova, ki v Wimbledonu lovi 24. zmago na turnirjih za grand slam, s katero bi se na vrhu izenačila z Margaret Smith Court.

Williamsova je izmed vseh štirih polfinalistk edina, ki je že igrala v finalu, do polfinala je letos prvič prišla Čehinja Barbora Strycova, zagotovo največje presenečenje turnirja. V četrtfinalu je bila boljša od 19. nosilke Britanke Johanne Konta. Dvoboja sicer ni dobro začela, domača igralka je povedla s 3:0, a se je Čehinja še pravočasno razigrala, si v prvem nizu priborila podaljšano igro, po zmagi v njej pa nato ni imela več težav.

Skoraj identičen potek je imel obračun med Simono Halep in Shuai Zhang. Nekdanja prva igralka sveta je v prvem nizu zaostajala z 1:4, a nato prišla do podaljšane igre, zmaga v njej ji je dala nov zalet, tekmico je v drugem nizu povsem nadigrala.

"Dvoboja nisem začela po željah. Manjkalo je agresivnosti, ko sem to popravila, pa mi je steklo. Z igro sem zelo zadovoljna, upam, da jo bom ponovila tudi v polfinalu. Sem zdrava, sveža, sproščena, imam energijo in samozavest, ko stopim na igrišču," je bila dobro razpoložena Halepova, ki bo drugič igrala v polfinalu Wimbledona, leta 2014 jo je v njem premagala Kanadčanka Eugenie Bouchard.

Tokrat bo njena tekmica osma nosilka, 24-letna Ukrajinka Jelina Svitolina, ki se je na večjih turnirjih prvič uvrstila med najboljše štiri. To ji je uspelo z zmago proti Čehinji Karolini Muchovi, ki je imela v obeh nizih že prednost enega odvzema servisa, a na koncu v obeh morala priznati premoč tekmici.

* Wimbledon (42,47 milijona evrov):
- Četrtfinale:
Serena Williams (ZDA/11) - Alison Riske (ZDA) 6:4, 4:6, 6:3;
Barbora Strycova (Češ) - Johanna Konta (VBr/19) 7:6 (5), 6:1;
Jelina Svitolina (Ukr/8) - Karolina Muchova (Češ) 7:5, 6:4;
Simona Halep (Rom/7) - Zhang Shuai (Kit) 7:6 (4), 6:1.

Wimbledon Nekaj novega... Šport Neverjetna scena v Wimbledonu: Sodnik zamenjal igralca Fabio Fognini Besen kot ris Šport "Neumni Angleži, na Wimbledon bi morala pasti bomba"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice