Šport
240 ogledov

Halepovi uspelo le enkrat, od takrat plačuje davek

Wimbledon Centre Court Epa
V soboto ob 15. uri po srednjeevropskem času se bo začel ženski finale tretjega grand slama sezone.

Letošnji turnir v slovitem Wimbledonu se je prevesil v sklepno fazo. V soboto bo podeljen pokal za zmago med posameznicami, nasproti si bosta stali Američanka Serena Williams in Romunka Simona Halep.

Serena Williams Wimbledon Šport Znani obe finalistki

Serena, ki je v Wimbledonu prvič slavila že leta 2002, je na letošnjem turnirju izgubila dva niza. V polfinalu je suvereno premagala Čehinjo Barboro Strýcovo (6:1, 6:2). 

Simona Halep je na "sveti travi" letos izgubila le en niz, v polfinalu je bila prepričljiva proti osmi nosilki - Ukrajinki Elini Svitolini (6:1, 6:3).

WIMBLEDON 
Ženski finale 
v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1

Prva nosilka Williamsova bo naskakovala že svojo osmo lovoriko na zelenicah All England Cluba, skupno pa že štiriindvajseti naslov na turnirjih za grand slam.

"Vesela sem novega preboja v finale. Letos v Wimbledonu iz dvoboja v dvoboj igram bolje. Počutim se dobro, a se zavedam, da se lahko še izboljšam. Proti Simoni me čaka zahteven dvoboj, toda v takšnih sem vedno uživala," je po polfinalu povedala Williamsova.

Serena Williams | Avtor: Epa Epa

Halepova, sedma nosilka letošnjega Wimbledona, se je prvič prebila v finale na bržkone najbolj prepoznavnem turnirju na svetu. Svoj edini grand slam naslov je osvojila lani v Parizu.

"Preživljam ene najlepših dni v svojem življenju," je po polfinalni zmagi dejala Halepova. "Menatlno in fizično sem dobro pripravljena, veliko bolje, kot pred petimi leti, ko sem bila tu v polfinalu," je dodala.

Simona Halep | Avtor: Epa Epa

Osemintridesetletna Williamsova bo igrala že v svojem enajstem wimbledonskem finalu in je absolutna favoritinja v primerjavi z deset let mlajšo Romunko, ta bo zaigrala v svojem petem finalu na turnirjih velike četverice.

Stavnice so na strani Američanke (kvota za zmago okrog 1,55), kar je razumljivo, glede na medsebojne obračune proti Romunki (kvota za zmago okrog 2,65).

Williamsova je dobila kar devet od desetih odigranih dvobojev proti Halepovi, tudi edinega v Wimbledonu.

pete sampras Magazin Tako so videti teniški asi, za katerimi so ženske nekoč vzdihovale

Odkar je Romunka na finalu WTA v Singapurju leta 2014 suvereno nadigrala Američanko s 6:0, 6:2, se je Serena maščevala s šestimi zaporednimi zmagami.

Halepova je vpisala še eno zmago zaradi poškodbe Williamsove, tako da je skupno razmerje 9-2 v prid izkušenejše igralke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice