Magazin > VIP
3719 ogledov

Serena Williams napol gola in neretuširana na naslovnici

Serena Williams
37-letnica se ne skriva.

Harper’s Bazaar je naslovnico posvetil teniški igralki Sereni Williams, ki je ob tej priložnosti spisala esej, v katerem je spregovorila tudi o kontroverznem finalu odprtega prvenstva v New Yorku in zakaj nikoli ne bo utišala svojega glasu, če bo priča krivici.

Svoj prvi “grand slam” je Serena osvojila, ko ji je bilo rosnih 17 let. Že takrat je vedela, da jo čaka lepa kariera. V to je bila tako prepričana, da se je izselila iz domače hiše in očetu podarila svoj prvi pokal. “Ne skrbi, sem mu rekla. Za svoj dom bom osvojila novega. Temu se reče samozavest. US Open sem nato osvojila še šestkrat.”

Serena Williams pravi, da skrivnost njenega uspeha tiči tudi v tem, da ljubi ta šport. 

Lani je Serena med finalom odprtega prvenstva v New Yorku povzročila škandal, saj se je sprla s sodnikom, ki ga je označila za kradljivca. Po dveh opozorilih, enega je dobila, ker naj bi ji njen trener s tribune z znaki pomagal, drugega pa, ker je na tla vrgla lopar, je namreč točko podaril njeni nasprotnici, ki je na koncu tudi zmagala. Serena poudarja, da je bila za Naomi Osaka kljub temu vesela. “Na koncu je igrala bolje od mene in osvojila svoj prvi naslov. Zanjo ne bi mogla biti bolj srečna. Jaz pa sem se počutila premagano in ponižano s strani športa, ki sem ga ljubila.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I’ve been called every name in the book. I’ve been shamed because of my body shape. I’ve been paid unequally because of my sex. I’ve been penalized a game in the final of a Major because I expressed my opinion or grunted too loudly...And these are only the things that are seen by the public. In short, it’s never been easy. But then I think of the next girl who is going to come along who looks like me, and I hope, ‘Maybe, just maybe, my voice will help her.’” @SerenaWilliams goes unretouched on our August 2019 issue and gets candid in a personal essay on BAZAAR.com. Link in bio Photography by @alexilubomirski Styling by @menamorado Hair by @vernonfrancois Makeup by @tyronmachhausen #SerenaWilliams wears @ralphlauren, @bulgariofficial and @louboutinworld

A post shared by Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus) on

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
  • perhan63 13:26 10.julij 2019.

    take so imel včasih v cirkusih