Šport
7674 ogledov

Incident v Wimbledonu: Đoković besnel nad gledalci in jim pokazal svoje

Novak Đoković Profimedia
Srbski tenisač je sicer v polfinalu Wimbledona deklasiral Roberta Bautisto Aguta s 3:1 v nizih, toda edini izgubljeni set ni sprejel najbolje.

Prvi nosilec turnirja in v tem trenutku najboljši igralec na svetu, Novak Đoković, je zmagovalec prvega polfinalnega dvoboja v letošnjem Wimbledonu. Roberta Bautisto Aguta je premagal s 6:2, 4:6, 6:3 in 6:2 ter se tako uvrstil v svoj šesti finale v All England Clubu.

Novak Đoković Wimbledon Šport Đoković se maščeval Špancu

Španec, ki je imel za seboj odličen turnir, na katerem je do dvoboja s Srbom izgubil le en niz, je naletel na previsoko oviro. Đoković ga je preprosto razbil v prvem setu, a je vztrajni Bautista Agut nato v drugem z dolgimi izmenjavami uspel zlomiti izjemnega Srba ter dobiti niz s 6:4.

Gledalci so prepoznali Špančev trud, medtem ko nikoli v zgodovini niso bili kaj prida na Đokovićevi strani, tako da so začeli glasno navijati za Bautisto Aguta, kar je razbesnelo vidno živčnega Srba.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Novak je po izgubljenem nizu odšel do klopi, pri tem pa je nervozno gestikuliral proti občinstvu. Z brisačo in loparjem v rokah je pokazal gledalcem, da naj navijajo še glasneje za nasprotnika. Đoković je nato za osvojeni niz zaploskal Agutu in si očitno rekel: "Dovolj imam vsega."

Srb je namreč prestavil v prestavo višje, v dolgih izmenah je nehal delati napake, obenem pa je izkoristil vsako ponujeno priložnost s strani Aguta. Tako je v tretjem in četrtem nizu zanesljivo slavil s 6:3 in 6:2.

A tudi tekom svojih dominantnih dveh nizov se Đoković ni pobotal z gledalci, saj je tekom tretjega niza, ko je po izmenjavi kar 45 udarcev uspel doseči točko ter rešiti break žogico, ponovno gestikuliral proti gledalcem.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Že prej je nekajkrat položil prst na usta, češ da jih je popolnoma utišal, zdaj pa je postavil roko za svojo uho ter jih tako želel spodbosti, zakaj jih naenkrat več ne sliši.

Wimbledon Ženski Finale 
v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1 


Wimbledon Moški Finale 
v nedeljo, 14.07.2019, ob 15:00 na SK1 

Wimbledon Centre Court Wimbledon Šport Halepovi uspelo le enkrat, od takrat plačuje davek
Komentarjev 2
  • Papaja Popi 06:40 13.julij 2019.

    Srbijanc pač...…………………..nihče ga ne mara, ker je nadut.

Sorodne novice