"Najboljše svetovno prvenstvo doslej"

Foto: Epa gianni infantino
Veliko priznanje Rusiji.
Oglej si celoten članek

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je izredno navdušen nad svetovnim prvenstvom v Rusiji. Po njegovem mnenju visokih apetitov ni zadovoljila samo kakovost nogometa, ampak tudi organizacija, ki je po njegovem mnenju na zelo visoki ravni.

Pred vsemi Trump je takole čestital Hrvaški

"Pred leti sem govoril, da bo to eno najboljših svetovnih prvenstev doslej, zdaj lahko rečem, da je to najboljše prvenstvo doslej. Velika hvala Rusiji, ruski vladi, predsedniku Vladimirju Putinu in vsem drugim, ki so zaslužni, da smo priča velikemu spektaklu. Rusija se je s tem prvenstvom izstrelila med nogometne države," je na novinarski konferenci v Moskvi dejal Infantino.

"Prvenstvo ni uspešno le po nogometni, temveč tudi organizacijski plati. Odlična infrastruktura, stadioni, letališča, hoteli, transport, varnost. Funckionalnost vsega tega je zares neprecedenčna. To ne prihaja samo iz mojih ust, temveč iz ust tistih, ki so obiskali več svetovnih prvenstev in drugih velikih tekmovanj," je povedal Infantino.

Legenda: "To Francijo je nemogoče ustaviti. Tudi Hrvatom ne bo uspelo."

Nekaj besed je namenil tudi veliki novosti letošnjega SP, tj. uporaba videotehnologije VAR. "Rezultati so nadvse pozitivni. Pregledanih je bilo več kot 440 primerov. Podrobno analizo smo opravili v 19 primerih na 62 tekmah. Spremenili smo 16 napačnih odločitev. To je napredek. VAR čisti nogomet in pomaga sodnikom pri sprejemanju težkih odločitev. V 95 odstotkih primerov je bila sprejeta pravilna odločitev, s tehnologijo pa smo odstotek povišali na 99,32," se je pohvalil prvi mož Fife.

Anglija Porast družinskega nasilja med nogometnim SP

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.