Šport > Nogomet
11155 ogledov

Trump je takole čestital Hrvaški

Donald Trump, vrh EU - Nato epa
Ameriški predsednik Donald Trump je razveselil Hrvate.

Ameriški predsednik Donald Trump je v mladosti treniral nogomet ali soccer, kot temu pravijo Američani, znana pa je tudi njegova privrženost londonskemu Arsenalu. Voditelj 'svobodnega sveta' očitno zdaj pozorno spremlja tudi svetovno prvenstvo v Rusiji.

Na novinarski konferenci v Bruslju, kjer so politični mogočniki govorili o prihodnosti zveze Nato, je tako zabrenkal na strune Hrvatov. Eden izmed hrvaških novinarjev mu je namreč želel postaviti vprašanje, Trump pa ga je po uvodnih besedah prekinil in mu čestital za zmago v polfinalu svetovnega prvenstva (na posnetku pri 1:05). 

Uvrstitev Hrvaške v finale svetovnega prvenstva je sicer v promocijo svoje države uporabila tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, ki je Trumpu in britanski premierki Theresi May podarila kockasta dresa z njunima imenoma na hrbtu. Mayjeva na Otoku najverjetneje trenutno ne bi požela veliko simpatij, če bi oblekla hrvaški dres, prav Angleži so v polfinalu po podaljških klonili proti Hrvatom.

Amerika prva, Hrvaška druga? Le kaj bo rekel francoski predsednik Emmanuel Macron? Ta si bo tako kot njegova hrvaška kolegica v nedeljo ogledal finale v Moskvi.

"S predsednikom Macronom sva se dogovorila za skupno spremljanje finala," je dejala Grabar-Kitarovićeva in dodala, da Macrona čaka razočaranje: "V nedeljo bo zmagala Hrvaška!"

Komentarjev 2
  • ode 16:03 13.julij 2018.

    Butast, kot je, sploh ne ve kje je Koacija in kje je Slovenija. Zanesljivo na globusu ne bi znal s prstom pokazati niti kje je Balkan. Tako je z vsemi okorelimi amerikanci. Amerika je za njih cel svet. Ostalo jih ne zanima.

Sorodne novice