Šport > Nogomet
4564 ogledov

"To Francijo je nemogoče ustaviti. Tudi Hrvatom ne bo uspelo."

Patrick Vieira EPA
Nekdanji nogometni zvezdnik je prepričan v uspeh galskih petelinov.

"Francija je velik favorit. Hrvaška ima za sabo tri tekme v katerih je igrala podaljške, imela je manj časa za regeneracijo. Ko igrate proti tako atletski Franciji, ki ima izjemno hitrost in moč, boste na tekmi zagotovo v nekem trenutku trpeli. Hrvatom bo zelo težko. Mislim, da jim bomo povzročili veliko težav. A moramo biti previdni, saj ima Hrvaška izjemne nogometaše, ki znajo izkoristiti svoje priložnosti, zelo dobri pa so tudi pri lovljenju zaostanka," je v pogovoru za Le Parisien dejal nekdanji reprezentant Francije Patrick Vieira, ki je pred dvajsetimi leti s soigralci osvojil naslov svetovnih prvakov.

Nekdaj eden najboljših vezistov na svetu je odgovoril tudi kritikom, ki njegovega nekdanjega kapetana v reprezentanci Didierja Deschampsa kritizirajo, ker Francija v Rusiji na pogled ne igra lepo: "Ljudje kritizirajo, nimajo pa pojma, kaj se dogaja v ozadju in koliko dela je bilo opravljenega. Dejstvo je, da je Didier ekipo popeljal v finale in tako naredil vrhunski rezultat."

Donald Trump, vrh EU - Nato Pred vsemi Šport Trump je takole čestital Hrvaški

Novi strateg Nice se ni mogel izogniti primetjavam z moštvom izpred dvajset let: "Nerad primerjam, ta generacija se razlikuje od tiste izpred 20 let. Zdi se mi, da je ta generacija dobro povezana, to pa daje moč ekipi. Kritike, ki so jih dobili zaradi igranja v skupinskem delu, so reprezentanco naredile še močnejšo. Naredili so nekaj, kar jih je pripeljalo do finala."

"Pred začetkom turnirja sem verjel, da se lahko to moštvo bori za naslov, po prvih tekmah pa sem že izgubljal vero v to, vseeno pa so bili prvi v skupini. A po zmagi nad Argentino, o njej lahko rečete kar hočete, a jo je vedno težko premagati, sem dejal, da nihče ne more zaustaviti te Francije," je še dejal nekdanji vezist Milana, Arsenala, Juventusa, Interja in Manchester Cityja.

patrick vieira kariera | Avtor: EPA EPA
Ta se ne strinja z mnenjem, da bi morala zlata žoga priti v roke hrvaškega vezista Luke Modrića. Prestižna lovorika bi po njegovem mnenju morala pripasti N'Golo Kantéju. "Morda ni najboljši na sveti, vendar je zame najboljši vezist na svetovnem prvenstvu. Neverjetno je, kaj počne na igrišču. Ni veliko igralcev, ki bi bili takšni kot on. On je ključ te Francije, naredi velik del posla za ostale igralce v reprezentanci."

Posebno pohvalo si je prislužil še Kylian Mbappé: "On je fenomen. Tako mlad, a vendar že sodi med najboljše na svetu. Všeč mi je, da izgleda dober fant. Je povsem naraven. Ne poznam ga osebno, vendar mi daje pozitiven vtis." 

Kritike Šport "Hrvaška je umazana ekipa"

Bi se Vieira znašel v takšni reprezentanci? "Čudovit je način, kako se izražajo na socialnih omrežjih. Za navijače je to izjemno. Mislim, da sam tega ne bi znal početi. Ne trdim, da je to dobro ali slabo, gre pač za drugačno generacijo. Neverjetno je, kako nogomet združuje množice ljudi. To lahko naredi le nogomet, ni drugega športa, ki bi povzročil takšno evforijo. Vidi se, koliko Francozov ima rado nogometno reprezentanco. Glede na številne težave, ki jih imajo ljudje v vsakodnevnem življenju, se želijo počutiti veseli in vznemirjeni zaradi nečesa, to pa jim nogomet zdaj ponuja. Osvojitev naslova bi svetu pokazala, da je lahko Francija, tako kot je bila leta 1998, ponosna na svojo raznolikost. Po vsem terorizmu v zadnjih letih Francija potrebuje nekaj pozitivnega. In osvojitev svetovnega prvenstva bi prinesla takšno veselje," je sklenil Vieira.

thibaut courtois Nad Francoze Šport Belgijci besni in ogorčeni: "Tako se v polfinalih ne igra!"
Komentarjev 3
Sorodne novice