Šport > Nogomet
790 ogledov

"Boli, zelo boli in bolelo bo še dolgo"

harry kane Epa
Angleži niso skrivali, da so pričakovali drugačen razplet.

Hrvaška je v polfinalu nogometnega svetovnega prvenstva prekrižala načrte Angliji in ji prizadejala boleč poraz (2:1). Poraz, ki ga po besedah zvezdnika Harryja Kanea še dolgo ne bodo uspeli pozabiti.

"Težko je. Žalostni smo," je v prvem odzivu dejal napadalec Tottenhama. "Trdo smo delali, navijači so bili izjemni. Tekma je bila zelo naporna, možnosti so bile 50:50. Če se ozrem nazaj, bi nekatere stvari lahko naredili bolje," je dodal.

harry kane | Avtor: Epa Epa
Anglija je bila po petih minutah srečanja dobro na poti proti prvemu finalu na mundialih po letu 1966, vendar sta v drugem polčasu za preobrat v korist Hrvaške poskrbela Ivan Perišić in Mario Mandžukić.

"Res smo dali vse od sebe. Boli. Zelo boli in bolelo bo še dolgo. Za nami je izjemno potovanje, dosegli smo več, kot smo pričakovali. Ustvarili smo si lepe priložnosti, vodili z 1:0. Morda smo preveč popustili in nismo vršili dovolj pritiska. Veliko je 'če-jev', a na koncu odločajo malenkosti. Težko je reči, kaj smo naredili narobe. Marsikaj bi lahko naredili bolje. Hrvati so igrali dobro," je sklenil Kane.

Razočaran je bil tudi vratar Jordan Pickford, ki pa angleškim navijačem obljublja svetlo reprezentančno prihodnost. "To je bila velika izkušnja za nas. Želeli smo si zmage. Morda smo prezgodaj povedli. Potrebovali smo še en zadetek, vendar nismo izkoristili priložnosti. Hrvaška ima kvalitetne igralce. Ponosni smo na to, kar smo dosegli. Ko sem spremljal aplavz naših navijačev, sem dobil cmok v grlu. Občutek imam, da smo napredovali. Verjamem, da bo v prihodnosti še več takšnih priložnosti," je povedal angleški čuvaj mreže.

Anglija Hrvaška polfinale svetovno prvenstvo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.