"Naša država je častila moža, ki je prodajal afriške sužnje"

Foto: Epa
Foto: Epa
Zvezdnik formule 1 Britanec Lewis Hamilton je pozval k rušenju vseh spomenikov rasistom in spomenikov z rasistično simboliko.
Oglej si celoten članek

Na Instagramu je Lewis Hamilton k pozivu pripel fotografijo iz Bristola, kjer so demonstranti zrušili kip politika, ki je bil svoj čas udeležen v trgovini s sužnji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Naša država je častila moža, ki je prodajal afriške sužnje. Stare spomenike ljudi, ki so služili s prodajo ljudi, je treba podreti," je zapisal Hamilton.

Vrtoglav znesek Takšne donacije pa še ne! Jordan razvezal mošnjiček

Potem, ko so demonstranti v Bristolu v morje vrgli omenjeni kip, pa se je izvrstni otoški dirkač vprašal: "Kateri bo naslednji?"

Hamilton se je že pred dnevi zelo čustveno odzval na smrt temnopoltega Američana Georgea Floyda v Minneapolisu. Kritiziral je tudi vodstvo Formule 1, ki se na dogodek ni odzvalo in javno dodal, da "avtomobilistični šport obvladujejo belci".

Po tem pozivu je Hamiltona podprlo več moštev in tekmecev na dirkališčih, ki so izrazili tudi solidarnost z gibanjem Black-Lives-Matter.

Že pred tem je Hamilton k ukrepanju pozval tudi politike. "Ne bo svobode, dokler tega tako imenovani voditelji ne bodo spremenili," je že prejšnji teden zapisal Britanec.

Čovek na mestu Čeferin znova 'udaril', njegovo sporočilo močno odmeva

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:29 9. Junij 2020.

    Črni si delajo medvedjo uslugo.

  • 00:47 9. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.