Ne boste verjeli, kaj je Tadejev tekmec za belo majico storil po koncu etape

Foto: Epa
Foto: Epa
Potem ko je moral prevoziti 200 kilometrov pri 40 stopinjah Celzija, se je Tom Pidcock po koncu etape vrgel kar v fontano sredi Carcassonna.
Oglej si celoten članek

Tekom vročinskega vala, ki je v minulih dneh zajel Francijo, so številni kolesarji iskali najrazličnejše načine, kako hladiti svoje telo. Kolesarji so se tako hladili z najlonkami polnimi ledu, pred in po etapah so nosili hladilne jopiče, večina ekip pa je svojim junakom priskrbela ledene kopeli po koncu etap. Toda Tom Pidcock je vzel stvari v svoje roke.

Kolesar ekipe Ineos Grenadiers je namreč po koncu 202,5 kilometrov dolge etape, ko so se kolesarji prebijali skozi pravi vročinski val na poti do Carcassonna, poskrbel za zelo izviren način hlajenja telesa, pa čeprav je tvegal, da prejme kazen s strani lokalne policije. Toda po štirih urah in pol vožnje na povprečni temperaturi 38 stopinj Celzija je bilo mlademu Angležu vseeno. V ciljnem prostoru se je vrgel kar v najbližjo fontano.

Pidcock se je sicer takoj po prihodu v cilj zalil s hladno vodo iz ekipnih plastenk, prav tako pa je nase nadel hladilni jopič napolnjen z ledom, medtem ko je s sotekmovalci pred ekipnim avtobusom razpravljal o pravkar minuli etapi. Toda to ni bilo dovolj. Ko je zagledal fontano, je slekel zgornji del dresa in se napotil naravnost proti hladni osvežitvi, medtem ko so ga njegovi sotekmovalci snemali ter kasneje posnetek objavili na ekipnem profilu na socialnih omrežjih.

Kaj je s Slovenci? Kaos na Touru! Testiranje razkrilo nove okužbe, usoda kolesarjev še neznana Grd padec Še en kolesar z zlomljenim rebrom zapušča Tour Rivalstvo Vingegaard razkril, kako bojevit je Pogačar: "Napadel bi me ..." Po odstopu Roglič pod plazom kritik, v bran mu je stopila ekipa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.