Nekateri bi mu sodili za poskus umora

Foto: Epa romano fenati
Nespametni italijanski motociklist se bo moral zaradi šokantnega manevra zagovarjati na sodišču.
Oglej si celoten članek

Nekdanji dirkač razreda moto2 Romano Fenati je na VN San Marina v Misanu poskrbel za enega najhujših incidentov v zgodovini motociklizma. Italijan je med vožnjo po ravnini pritisnil zavoro na motociklu Stefana Manzija, ki je za trenutek izgubil oblast nad motociklom, a se je na sreči izgnil padcu.

Konec pri 22 letih Z norim manevrom zapečatil svojo kariero

Fenati je bil sprva kaznovan z dvema dirkama prepovedi, kmalu zatem pa je ostal brez dirkaškega sedeža, saj je njegova ekipa Marinelli Snipers z njim prekinila pogodb. "Vzrok je njegovo nešportno, nevarno in škodljivo obnašanje na dirki v Misanu. Obžalujemo, da je kot član naše ekipe na tak način ogrozil varnost in življenje drugega dirkača, takšno ravnanje nima opravičila," so zapisali.

Foto: Twitter Fenati

S tem so se težave za 22-letnika šele začele. Na zagovor ga je poklicala Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in mu po pogovoru z njim ter njegovimi pravnimi zastopniki odvzela dirkaško licenco do konca sezone 2018. FIM je sicer kasneje sporočila, da lahko Fenati še vedno pridobi licenco za sezono 2019.

Italijan je nato nepričakovano oznanil konec kariere in javno spregovoril o svojih osebnih težavah: "Imam težave z jezo, to priznam. Zadnja leta delam z Leo, mojo psihološko trenerko. V lanski sezoni sem bil najbolj discipliniran dirkač," je sporočil.

Dobil brco Dirkač ostal brez službe po incidentu na nedeljski dirki

Zgodba je zdaj dobila nov zaplet, saj bo Fenati, kot kaže, moral na sodišče. Italijanski tožilci so proti njemu vložili obtožnico, ki ga bremeni osebnega nasilja. Gre za tip kaznivega dejanja, ki se ga v Italiji pogosto poslužujejo v primeru nekaterih hujših kršitev, kot je denimo ogrožanje življenja. Tovrstna obtožnica proti dirkaču motociklističnega razreda bi pomenila precedens na področju kazenskega prava.

Tožilstvo v Riminiju je v luči pozivov domače in svetovne javnosti sprva celo razmišljalo o obtožnici zaradi domnevnega poskusa umora, vendar se je nato odločilo za opredelitev kaznivega dejanja s precej milejšimi sankcijami.

Bedak Kakšna nevarna poteza! Nasprotniku med dirko pritisnil na zavoro!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.