Šport > Moto športi
8734 ogledov

Kakšna nevarna poteza! Nasprotniku med dirko pritisnil na zavoro!

Fenati Reševalni pas/Twitter
Romano Fenati je v dirki razreda moto2 v Misanu poskrbel za morda največji škandal v zgodovini dirk.

Ljubitelji motociklizma so ta vikend lahko uživali v Veliki nagradi San Marina v Misanu, kjer je bil glavni dogodek dirka razreda Moto GP, v kateri je slavil Andrea Dovizioso, dogajanje pa je popestril Jorge Lorenzo, ki je padel v samem zaključku dirke.

Toda celotni konec tedna je še bolj kot dirka razreda Moto GP zaznamovala poteza iz razreda moto2, kjer smo videli enega izmed najbolj nevarnih in škandaloznih incidentov v zgodovini dirkanja.

Italijanski voznik Romano Fenati je bil izključen iz dirke, potem ko si je zaslužil črno zastavo, ker je pri prehitevanju Stefana Manzija po dolgi ravnini, pritisnil na nasprotnikovo zavoro. Fenati je bil živčen, saj sta se z Manzijem prehitevala že nekaj zadnjih ovinkov, zato se je odločil, da se mu maščuje tako, da mu je pri hitrosti okoli 230 km/h pritisnil na zavoro. Na srečo je bil Manzi dovolj zbran, da se je obdržal na dveh kolesih.

Fenatijeva poteza je nekaj še ne videnega v svetu moto športa. Na Italijanov račun so priletele številne kritike, mnogi celo zahtevajo doživljenjsko prepoved dirkanja. Takoj se je odzvala njegova ekipa, ki ga je suspendirala za naslednji dve dirki, enako odločitev pa so sprejeli tudi vodilni pri mednarodni motociklistični zvezi.

Eden najglasnejših kritikov Fenatijeve poteze je nekdanji voznik razzreda Moto GP Colin Edwards, ki je izpostavil, da je s to potezo Fenati ogrozil življenje drugega tekmovalca in da bi si zaslužil ostro kazen: "To je neverjetna poteza. Treba mu je reči 'Spakiraj kovčke, se vidimo naslednjo sezono' ."

Oster je bil tudi Cal Crutchlow, ki za Fenatija zahteva doživljenjsko prepoved: "Mislim, da ne bi smel nikoli več voziti motorja."

Komentarjev 5
  • OMER 11:17 11.september 2018.

    NABIJEM VAS NA KURAC.

  • mph 20:52 09.september 2018.

    Kriminalec, v zapor, sicer pa dosmrtno prepoved sploh približevanja pisti.

  • asmas1965 19:48 09.september 2018.

    očitno je učenec Valentina Rosija