Šport > Moto športi
211 ogledov

Nekateri bi mu sodili za poskus umora

romano fenati Epa
Nespametni italijanski motociklist se bo moral zaradi šokantnega manevra zagovarjati na sodišču.

Nekdanji dirkač razreda moto2 Romano Fenati je na VN San Marina v Misanu poskrbel za enega najhujših incidentov v zgodovini motociklizma. Italijan je med vožnjo po ravnini pritisnil zavoro na motociklu Stefana Manzija, ki je za trenutek izgubil oblast nad motociklom, a se je na sreči izgnil padcu.

romano fenati Konec pri 22 letih Šport Z norim manevrom zapečatil svojo kariero

Fenati je bil sprva kaznovan z dvema dirkama prepovedi, kmalu zatem pa je ostal brez dirkaškega sedeža, saj je njegova ekipa Marinelli Snipers z njim prekinila pogodb. "Vzrok je njegovo nešportno, nevarno in škodljivo obnašanje na dirki v Misanu. Obžalujemo, da je kot član naše ekipe na tak način ogrozil varnost in življenje drugega dirkača, takšno ravnanje nima opravičila," so zapisali.

Fenati | Avtor: Twitter Twitter

S tem so se težave za 22-letnika šele začele. Na zagovor ga je poklicala Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in mu po pogovoru z njim ter njegovimi pravnimi zastopniki odvzela dirkaško licenco do konca sezone 2018. FIM je sicer kasneje sporočila, da lahko Fenati še vedno pridobi licenco za sezono 2019.

Italijan je nato nepričakovano oznanil konec kariere in javno spregovoril o svojih osebnih težavah: "Imam težave z jezo, to priznam. Zadnja leta delam z Leo, mojo psihološko trenerko. V lanski sezoni sem bil najbolj discipliniran dirkač," je sporočil.

Romano Fenati Dobil brco Šport Dirkač ostal brez službe po incidentu na nedeljski dirki

Zgodba je zdaj dobila nov zaplet, saj bo Fenati, kot kaže, moral na sodišče. Italijanski tožilci so proti njemu vložili obtožnico, ki ga bremeni osebnega nasilja. Gre za tip kaznivega dejanja, ki se ga v Italiji pogosto poslužujejo v primeru nekaterih hujših kršitev, kot je denimo ogrožanje življenja. Tovrstna obtožnica proti dirkaču motociklističnega razreda bi pomenila precedens na področju kazenskega prava.

Tožilstvo v Riminiju je v luči pozivov domače in svetovne javnosti sprva celo razmišljalo o obtožnici zaradi domnevnega poskusa umora, vendar se je nato odločilo za opredelitev kaznivega dejanja s precej milejšimi sankcijami.

Fenati Bedak Šport Kakšna nevarna poteza! Nasprotniku med dirko pritisnil na zavoro!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.