Šport > Moto športi
3383 ogledov

Z norim manevrom zapečatil svojo kariero

romano fenati Epa Fenati je pri 22 letih oznanil konec športne poti.
Dvaindvajsetletni motociklist je šokiral na nedeljski dirki v Misanu.

Italijanski motociklist Romano Fenati se je, potem ko je poskrbel nenavaden incident na nedeljski dirki razreda moto2 za veliko nagrado San Marina, ko je sredi dirke segel do krmila tekmeca in stisnil ročico zavore, poslovil od športne kariere.

Romano Fenati Dobil brco Šport Dirkač ostal brez službe po incidentu na nedeljski dirki

"Mislim, da je prišel moj čas. To je konec, na svidenje," je v današnji izdaji časopisa La Repubblica povedal Fenati.

Dvaindvajsetletnik je v boju z rojakom Stefanom Manzijem - pred tem sta se dirkača že dotaknila in zaradi vožnje izven steze izgubila nekaj mest - je, ko sta vozila vzporedno po ciljni ravnini s hitrostjo blizu 200 km/h, segel do krmila na motorju tekmeca ter stisnil ročico zavore. Manzi je za trenutek izgubil oblast nad motorjem, a ga je nato na srečo spet obvladal.

Fenati Bedak Šport Kakšna nevarna poteza! Nasprotniku med dirko pritisnil na zavoro!

Že med dirko si je Fenati prislužil črno zastavo oziroma diskvalifikacijo, po njej pa ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo z dvema dirkama prepovedi nastopanja. V ponedeljek ga je nato odpustila še njegova ekipa Marinelli Snipers.

"Vedno sem šel na stezo z željo po zmagi. Da sem Romano Fenati. Spoznal sem, da nikogar ne brigam, da se nihče ne ozira na mojo bolečino. Bolje je, da končam kariero. Za vedno," je povedal in v nadaljevanju priznal, da ima osebne težave.

"Imam težave z jezo, to priznam. Zadnja leta delam z Leo, mojo psihološko trenerko. V lanski sezoni sem bil najbolj discipliniran dirkač," je razložil in pojasnil, da je z Manzijem med dirko imel več tesnih obračunov.

"Trikrat me je napadel, lahko bi me ubil. Nazadnje sem si mislil: zdaj bom jaz naredil isto, pokazal ti bom, da sem lahko pokvarjen kot ti. Mogoče bi tako razumel. Toda prisežem, da mu nisem želel nič slabega," je dejal Fenati.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.