Nekdanji NBA zvezdnik in Cuban se hudo sporekla zaradi Dončića

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kendrick Perkins in Mark Cuban sta si dala duška ter se tudi zaradi Luke Dončića sprla kar preko medijev.
Oglej si celoten članek

Za NBA ekipo Dallas Mavericks se je sezona 2022/23 končala! V nedeljo jo sicer čaka še zadnja tekma sezone proti San Antonio Spurs, toda ne glede na končni izid bodo Mavericks po sobotnem porazu proti Chicagu letos ostali brez končnice. Glede na to, da so Mavs lani nastopili celo v konferenčnem finalu, bi letošnjo sezono težko opisali z drugo besedo kot sramota. Mavericks so padli celo tako nizko, da ob koncu sezone namerno izgubljajo tekme ("tankajo"), pa čeprav so bili še v igri za končnico.

Po sramotnem zaključku sezone, ko se je Dallas Chicagu zoperstavil brez štirih članov prve peterke, Luka Dončić pa je na igrišču na "slovenski večer" preživel vsega dobrih 12 minut, so mnogo črnila o Dallasu prelili tudi številni mediji, izmed katerih je pravo vojno z lastnikom Maverickov Markom Cubanom začel nekdanji solidni NBA igralec in trenutno kontroverzni NBA analitik Kendrick Perkins.

Foto: Twitter Kendrick Perkins

Slednji se je namreč oglasil pred nekaj dnevi, ko je lastniku Dallasa sporočil, da bi moral narediti vse v svoji moči, da podaljša pogodbo problematičnemu Kyrieju Irvingu, saj bo drugače imel velike težave tudi z Luko Dončićem, ki bi si lahko kmalu zaželel zapustiti ekipo, ki v petih letih ni uspela niti približno okoli njega sestaviti kadra, ki bi se bil sposoben boriti za šampionski prstan.

"Luka bo imel na neki točki vsega dovolj. Pogosto videvamo, da igralci kljub še veljavnim pogodbam zahtevajo odhod iz kluba. Zakaj bi bilo z Luko drugače?"  Prav tako je Perkins skupaj z drugim kontroverznim ESPN-ovim analitikom Stephenom A. Smithom izstrelil nekaj strupenih puščic proti Luki, da preprosto ni pravi vodja ekipe.

Na vse skupaj se je nemudoma odzval Cuban, ki je spregovoril o Dončićevi prihodnosti v Dallasu, obenem pa je glede Dončićevih vodstvenih sposobnosti odgovoril, da vsak pač počne stvari drugače ter da je Luka odličen vodja že s tem, da vedno da vse od sebe na igrišču in je odličen takšen, kot je. Prav tako je izpostavil, da so podobno govorili za legendarnega Dirka Nowitzkega, katerega so označili za "premehkega", dokler ni vsem zaprl usta in osvojil šampionski prstan.

Foto: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban

Nato pa je Cuban udaril neposredno po Perkinsu: "Hej, Kendrick Perkins, to je zate. Hvala ti. Kajti ti si bil najboljši. Na vsaki tekmi, ki si jo igral, si bil najboljši. Na žalost, ne za ekipo, temveč zase. Hvala ti! Ampak sr***e, ki ga tvezita Stephen A. in Kendrick 'najboljši igralec v ligi' Perkins, preprosto ne drži." 

Zdaj pa so imeli Mavericki iz Teksasa pred zadnjima dvema tekmama še možnosti za uvrstitev na tako imenovani play-in turnir, a je vodstvo franšize na čelu s Cubanom in generalnim menedžerjem Nicom Harrisonom zastavilo drugačno usmeritev. Rajši je namerno izgubilo predzadnjo tekmo sezone in si tako zaprlo vrata v končnico, v zameno pa imajo večje možnosti na prihajajočem naboru. To je seveda dalo Perkinsu veliko novega materiala, da vrne udarec Cubanu.

"Upa si govoriti o meni, a on kot lastnik ne more sprejeti nobene odgovornosti. Zakaj je pripeljal Irvinga? Verjetno ne zato, da se bori za čim boljši izbor na naboru. Pripeljali so ga za uspeh v končnici. Klub ne želi sprejeti odgovornosti. Verjetno po njihovem Luka sploh ne bi nastopil. A je sam rekel, vsi namreč vemo, kako tekmovalen je, da si želi igrati. On je pravi igralec, kar kaže tudi vsako poletje. Ko imajo ostali pavzo, on igra košarko. Tako da gre za popoln polom kluba. Niso le ostali brez končnice, oziroma celo razigravanja za končnico. Počivali so svoje igralce, ko bi nujno morali zmagati tekmo. To je sramota!"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.