Nekdanji šef Mercedesa ovrgel govorice o Schumacherju

Foto: Epa michael schumacher
Eden najvplivnejših mož v zgodovini motošporta je nalil čistega vina o Michaelu Schumacherju.
Oglej si celoten članek

Nekdanji šef Mercedesa Norbert Haug je zanikal, da se je Michael Schumacher, ki se je dokončno upokojil leta 2012, od formule 1 poslovil pod prisilo njegovega tedanjega moštva.

Legendarni nemški dirkač se je prvič upokojil leta 2006 pri Ferrariju, nato pa se je štiri leta kasneje vrnil in naslednje tri sezone dirkal za Mercedes, kjer je pomagal pri zasnovi dirkalnika, s katerim se je Lewis Hamilton zapisal med nesmrtna imena motošporta.

Kdo je GOAT? "Hamilton ni na nivoju Schumija"

Foto: Epa norbert haug michael schumacher Po Haugovih besedah je imel Schumacher, čigar "druga kariera" še zdaleč ni bila tako uspešna kot prva, saj se je v treh letih samo enkrat uvrstil na zmagovalni oder, možnost nadaljevati v F1, a tega ni izkoristil.

S tem je Haug ovrgel dolgoletne govorice, da so se veterana znebili, ker so želeli v moštvo zvabiti Hamiltona.

"Malo govoric v svetu formule 1 je dejansko resničnih. Nihče ni nikogar upokojil. To je bila popolnoma Michaelova odločitev," je zatrdil Haug in dodal, da je Nemec s trdim delom tlakoval pot svojemu nasledniku.

"Če bi oba dirkala na vrhuncu kariere, bi ju ločilo nekaj tisočink. Je pa Michael postavil temelj za Lewisove uspehe. Vedno sta bila zelo spoštljiva drug do drugega. Nikoli nisem zasledil, da bi kdo od njiju izrekel kaj slabega na račun drugega," je dodal nekdanji šef Mercedesa.

Moštva lobirajo Schumijeva usoda bo zavisela od Ferrarija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.