Nekdanji zmagovalec Vuelte odstopil

Foto: Epa fabio aru
Tadej Pogačar je v nadaljevanju Toura ostal brez pomoči moštvenega kolega.
Oglej si celoten članek

Italijanski kolesar Fabio Aru je po uvodnih težavah v deveti etapi dirke po Franciji odstopil. Slovenski zvezdnik Tadej Pogačar je tako ostal brez moštvenega kolega, ki bi lahko pomagal v gorah. Aru je osmi kolesar na letošnjem Touru, ki je predčasno končal največjo kolesarsko dirko na svetu.

Drzna napoved Pogačar navdušil Armstronga in kolege

Pred tem so odstopili Nemec John Degenkolb, Belgijec Philippe Gilbert (Lotto-Soudal), Španec Rafael Valls (Bahrain-McLaren), ki so Tour zaključili po prvi etapi. V sobotni osmi etapi pa so s kolesa sestopili še Italijan Diego Rosa (Arkea Samsic), Francoza Lilian Calmejane (Total Direct Energie) in William Bonnet (Groupama-FDJ) ter evropski prvak v cestni preizkušnji, Italijan Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling).

Strl 17 let star rekord! Kakšna vožnja Pogačarja! Slovenec strl 17 let star rekord!

Aru, sicer zmagovalec španske Vuelte leta 2015, je v zadnjih dneh precej zaostal za favoriti in si nabral 18 minut ter 10 sekund zaostanka v skupnem seštevku, kjer je zasedal 29. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.