Nesterović na Twitterju ostro nad Fibo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji odlični slovenski reprezentant je z razočaranjem sprejel odločitev o gostiteljih evropskega prvenstva 2021.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek popoldne je postalo jasno, da Slovenija ne bo med državami gostiteljicami EuroBasketa 2021. To so poleg Nemčije, ki si je že vnaprej zagotovila organizacijo zaključnega dela prvenstva, postale Italija (Milano), Gruzija (Tbilisi) in Češka (Praga).

Nespoštljivo Še en udarec za Slovenijo - deželo evropskih prvakov

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je upala na ugodno odločitev Fibe, s katero bi lahko pričarali delček vzdušja, ki je državo prevzel ob organizaciji EuroBasketa 2013. Na zvezi so upali, da bi omenjeno prvenstvo služilo za to, da bi pred domačimi navijači spet zaigral Luka Dončić. 

Generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović je bil v svoji objavi na družbenih omrežjih sila kritičen do krovne košarkarske organizacije. 

"Vsaka normalna organizacija se drži pravil in standardov, ki si jih sama postavi. To očitno ne velja za Fibo in EuroBasket. Žalostno, a resnično," je zapisal v objavi.

Še v nedeljo je bil Nesterović precej bolj optimistično razpoložen. "Velik dan jutri. Če bo vse potekalo po pravilih in standardih Fibe, smo v dobrem položaju," je tvitnil ob koncu preteklega tedna.

Ni prvi Legendarni Hrvat svari Dončića: "Zelo dobra sezona, toda ..."

Precej bolj zmeren v svojem odzivu je bil predsednik KZS Matej Erjavec: "Čestitam vsem izbranim gostiteljem za organizacijo evropskega prvenstva leta 2021. Zahvaljujem se vsem sodelavcem za izredno pripravo in predstavitev naše kandidature. Žal se ni izšlo, da bi Ljubljana dobila izvedbo ene skupine EuroBasketa, čeprav je bilo narejeno vse, da bi se to zgodilo. Upamo, da bo dogodek vrhunski." je dejal Erjavec.

Predsednik Fibe Europe Turgay Demirel se je zahvalil vsem kandidatkam in dodal, da so "izbrali smo najboljše, a vse (kandidature, op. a.) so bile izjemno izenačene."

Prijatelja Dončić z ganljivim sporočilom za nesrečnega Srba

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.