Neverjetno, kaj je uspelo Marquezu

Foto: Epa
Foto: Epa
Marquezu že zelena luč za nastop v Jerezu.
Oglej si celoten članek

Španski dirkač Honde Marc Marquez bo že v nedeljo nastopil na VN Andaluzije, je odločilo zdravniško osebje po temeljitem pregledu v Jerezu, so sporočili iz motoGP. Sedemindvajsetletnik je grdo padel v nedeljo na prvi dirki sezone v kraljevskem razredu in si pri tem zlomil desno nadlahtnico.

Operiran je bil v torek v Barceloni, danes pa se je vrnil na dirkališče v Jerezu, kjer je opravil zdravniški pregled, po katerem je dobil zeleno luč za hitro vrnitev na steze.

Neuničljiv Saj ni res, pa je! Marquez že na poti v Jerez

Že v sredo so se v Španiji pojavili medijski zapisi, da želi osemkratni svetovni prvak v vseh razredih storiti vse, da bi dirkal v nedeljo in omejil škodo, ki jo je povzročil nedeljski padec na prvi dirki sezone.

Takrat je ob izjemnem povratku po napaki v prvi tretjini dirke napredoval vse do tretjega mesta, potem pa v boju za drugo storil napako in grdo padel, pri čemer ga je močno zadel še motor.

Na dirkališče se bosta lahko po zdravniškem pregledu vrnila tudi Španec Alex Rins (Suzuki) in Britanec Cal Crutchlow (Honda).

Na prvi dirki v Jerezu je sicer zmago slavil bržkone prvi Marquezov tekmec v boju za naslov prvaka, Francoz Fabio Quartararo. Drugi je bil Španec Maverick Vinales, tretji pa Italijan Andrea Dovizioso.

Ognjeni krst Zaskrbljeni Alex Márquez: "Težko je, ko se to zgodi bratu" Oljčna vejica? Samo poglejte, kaj je storil Rossi ob napadu Márqueza Moto GP Marquez z grdim padcem pokvaril epski povratek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.