Neverjetno, tako je kolesarski zvezdnik stopil v bran Pogačarju

Foto: Epa
Foto: Epa
Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel je stopil v bran Tadeju Pogačarju ter ga označil za še vedno najboljšega na svetu, potem ko so se pojavili komentarji, da je "razpadel" med letošnjim Tourom.
Oglej si celoten članek

Kljub temu da je Tadej Pogačar Dirko po Franciji začel kot prvi favorit in je bil na koncu premagan, izjemni Belgijec Remco Evenepoel čuti do izjemnega Slovenca zgolj spoštovanje in ga še naprej naravnost občuduje.

Foto: Profimedia Remco Evenepoel Tadej Pogačar

Belgijec, ki bo morda prihodnje leto eden glavnih Pogačarjevih konkurentov na Touru, saj so vse pogostejše govorice, da bo tudi Evenepoel končno debitiral na dirki vseh dirk, je še poudaril, da med kolesarji do Slovenca vlada zgolj izjemno spoštovanje, pa čeprav se je kar nekako pričakovalo, da bo še tretjič zapored osvojil rumeno majico, na koncu pa se je moral zadovoljiti "zgolj" s tremi etapnimi zmagami in belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

"V mojih očeh je še vedno najboljši kolesar na svetu. Ne vem, kako lahko govorijo o 'porazu', ali da je 'razpadel'. Morali bi mu izreči zgolj spoštovanje, kajti kar mu je uspelo, je naravnost fenomenalno," je Pogačarju stopil v bran Evenepoel, potem ko se je v zadnjih tednih po Touru na spletu znalo zaslediti prav omenjeni besedi v povezavi s Pogačarjem.

Foto: Profimedia Remco Evenepoel Tadej Pogačar

"Dan, ko ga je Jumbo-Visma napadla na Galibierju, je bil eden najtežjih v njegovem življenju. A če ti uspe vse skupaj obvladati, tako kot je njemu, in še vedno poizkušaš iz vsega izvleči največ, kar lahko, potem si prislužiš spoštovanje vseh kolesarjev in celega kolesarskega sveta. Nikakor ne bi smeli govoriti negativno o Tadeju."

"Poleg tega se ni nikoli resnično zlomil, samo dvakrat je izgubil čas proti močnejšemu kolesarju. To se lahko zgodi vsakomur. Nikakor ne moremo govoriti, da ima za seboj slab Tour. Dobil je tri etape, bil drugi v skupnem seštevku, osvojil belo majico... Zagotovo je on tisti človek, ki je dvakrat zapored dobil Tour in zato so bila pričakovanja visoka, toda moramo se zavedati, da je Jumbo-Visma močnejša in bolj stabilna od UAE-ja. Kar je uspelo Tadeju, je še vedno neverjetno. In marsikaj je naredil sam, brez pomoči," je zaključil Evenepoel, ki je nedavno dobil slovito Klasiko San Sebastian, na kateri je nastopil tudi Pogačar, ki pa zaradi utrujenosti ni bil konkurenčen.

Foto: Profimedia Remco Evenepoel Tadej Pogačar

Mladi zvezdnik ekipe Quick-Step Alpha Vinyla je sicer gledal Tour zgolj iz daljave, a je vseeno vsako popoldne prižgal televizijo ter spremljal dogajanje z višinskih priprav v Italiji, kjer se je pripravljal na svoj debi na Vuelti, na kateri bo ob odsotnosti Pogačarja in morebiti tudi Primoža Rogliča veljal za enega glavnih favoritov.

Po nastopu na Giru v minuli sezoni se bo tako prvič lotil tudi Dirke po Španiji, toda mladi Belgijec ne skriva svojih glavnih sanj. Evenepoel namreč upa, da se bo prav tako kot njegov idol Pogačar tudi sam kmalu boril za rumeno majico na največji dirki na svetu.

Kakšna novica! Pogačarju bo v novi sezoni pomagal tudi odlični Slovenec Foto Tadeja Pogačarja ustavili policisti, Vingegaarda "sneli" že prej Odmeven prestop Pogačar dobil zvezdniško okrepitev, pomagal mu bo odlični hribolazec UAE Pogačar dobil novega sotekmovalca, ta že zmagal na Giru in Vuelti Huda poškodba Rogličev ekipni kolega na spustu trčil v avtomobil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.