Nogometaši pomagali v boju z ognjenimi zublji

Foto: EPA Požar v Splitu.
Foto: EPA Požar v Splitu.
V boju proti od vetra razpihanim plamenom je sodelovalo veliko prostovoljcev, tudi iz športnih vrst.
Oglej si celoten članek

Na našem portalu smo obširno poročali o požaru, ki je zajel okolico Splita, celovite posledice katastrofe bodo razvidne šele v prihodnjih dneh. Na pomoč gasilcem so prišle številne navijaške skupine z vse Hrvaške, odzvali pa so se tudi nogometaši Hajduka.

Apokaliptično Pogorele hiše, ogenj tudi v Split

Člani "ponosa Dalmacije" Fran Tudor, Josip Juranović, Toma Bašić, Zvonimir Milić, Ivan Prtajin in Jerko Šeparović so, po poročanju hrvaških medijev, v noči na torek prostovoljno pomagali v vzhodnih predelih Dioklecijanovega mesta.

"V tej situaciji smo mi še najmanj pomembni. Vsa pozornost mora biti usmerjena k hrabrim ljudem, ki so ubranili naše mesto in okoliške kraje pred ognjem. Hvala gasilcem in vsem ostalim, ki so se borili z zublji. Hvala tudi navijačem, ki so svoje moči dali na razpolago," so sporočili iz Hajduka.

80 poškodovanih Po prvo pomoč in spet v boj z ognjenimi zublji

Poleg splitskih "bilih" so se angažirali tudi člani številnih drugih manjših športnih klubov, po družbenih omrežjih so mnogi športni kolektivi pozvali k aktivni pomoči. 

Hajduk bo v četrtek igral povratno tekmo 2. predkroga Lige Evropa, v Sofiji bo proti Levskemu branil minimalno prednost.

xxx  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.