Šport > Nogomet
588 ogledov

Nogometaši pomagali v boju z ognjenimi zublji

Split požar EPA Požar v Splitu.
V boju proti od vetra razpihanim plamenom je sodelovalo veliko prostovoljcev, tudi iz športnih vrst.

Na našem portalu smo obširno poročali o požaru, ki je zajel okolico Splita, celovite posledice katastrofe bodo razvidne šele v prihodnjih dneh. Na pomoč gasilcem so prišle številne navijaške skupine z vse Hrvaške, odzvali pa so se tudi nogometaši Hajduka.

Požar v Korešnici Apokaliptično Svet Pogorele hiše, ogenj tudi v Split

Člani "ponosa Dalmacije" Fran Tudor, Josip Juranović, Toma Bašić, Zvonimir Milić, Ivan Prtajin in Jerko Šeparović so, po poročanju hrvaških medijev, v noči na torek prostovoljno pomagali v vzhodnih predelih Dioklecijanovega mesta.

"V tej situaciji smo mi še najmanj pomembni. Vsa pozornost mora biti usmerjena k hrabrim ljudem, ki so ubranili naše mesto in okoliške kraje pred ognjem. Hvala gasilcem in vsem ostalim, ki so se borili z zublji. Hvala tudi navijačem, ki so svoje moči dali na razpolago," so sporočili iz Hajduka.

Gasilec v Dalmaciji 80 poškodovanih Svet Po prvo pomoč in spet v boj z ognjenimi zublji

Poleg splitskih "bilih" so se angažirali tudi člani številnih drugih manjših športnih klubov, po družbenih omrežjih so mnogi športni kolektivi pozvali k aktivni pomoči. 

Hajduk bo v četrtek igral povratno tekmo 2. predkroga Lige Evropa, v Sofiji bo proti Levskemu branil minimalno prednost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.