Nora scena: sodnik s komolcem udaril igralca Liverpoola!

Foto: Epa Prizor z dramatične tekme na Anfiledu.
Foto: Epa Prizor z dramatične tekme na Anfiledu.
Derbi 30. kola angleškega nogometnega prvenstva med Liverpoolom in Arsenalom je začinil nenavaden incident.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Arsenala so bili zelo blizu, da bi v boju za naslov angleškega prvaka preskočili še eno visoko oviro. V derbiju 30. kola so od osme do 87. minute vodili, a nato vendarle prejeli gol, dosegel ga je Roberto Firmino, tako da se je tekma v Liverpoolu končala z neodločenim izidom (2:2). Arsenal na Anfieldu sicer ni zmagal že enajst let.

Izguba dveh točk pomeni, da je boj za prvaka povsem odprt, Arsenal ima šest točk prednosti pred Manchester Cityjem, a tudi tekmo več. Kandidata za naslov čaka tudi še medsebojni dvoboj.

Za Londončane se je sicer odlična, dinamična tekma začela po željah. Že v osmi minuti jih je Gabriel Martinelli povedel v vodstvo, dvajset minut pozneje je Gabriel Jesus vodstvo povišal. Tri minute pred odhodom na odmor je Mohamed Salah vendarle izkoristil eno od svojih priložnosti, kar je obetalo zanimivo nadaljevanje.

Salah je v 54. minuti zapravil najstrožjo kazen, streljal je mimo gola, njegovo napako pa je popravil Firmino. Varovanci Jürgena Kloppa so v drugem delu zamudili vrsto priložnosti, Arsenal se lahko za točko zahvali vratarju Aaronu Ramsdalu.

Več o incidentu po tekmi med madridskim Realom in Villarrealom NA TEJ POVEZAVI.

Tekma bo ostala v spominu zaradi incidenta po koncu prvega polčasa, ko je pomočnik sodnika Constantine Hatzidakis s komolcem udaril v obraz levega bočnega branilca Liverpoola Andyja Robertsona.

Drugo nedeljsko tekmo sta odigrala kandidata za izpad Leeds in Crystal Palace. Dvoboj so zanesljivo dobili Londončani (1:5), čeprav so v prvem polčasu zaostajali, izenačili pa v sodniškem dodatku prvega dela. Toda v nadaljevanju so mrežo zatresli kar štirikrat, dvakrat Jordan Ayew. Crystal Palace je lahko zdaj precej bolj miren, medtem ko Leeds ostaja v težkem položaju.

Premier League, 30. kolo:

Manchester United - Everton          2:0 (1:0)
Aston Villa - Nottingham Forest        2:0 (0:0)
Brentford - Newcastle United          1:2 (1:0)
Fulham - West Ham                    0:1 (0:1)
Leicester - Bournemouth             0:1 (0:1)
Tottenham Hotspur - Brighton         2:1 (1:1)
Wolverhampton - Chelsea              1:0 (1:0)
Southampton - Manchester City         1:4 (0:1)
Leeds - Crystal Palace                 1:5 (1:1)
Liverpool - Arsenal                   2:2 (1:2)

LESTVICA:
1. Arsenal 73
2. Manchester City 67 (-1)
3. Newcastle United 56 (-1)
4. Manchester United 56 (-1)
5. Tottenham Hotspur 53
6. Aston Villa 47
7. Brighton & Hove Albion 46 (-2)
...
17. Everton 27
18. Nottingham Forest 27
19. Leicester City 25
20. Southampton 23

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.