Šport > Nogomet
9969 ogledov

Žalil nerojenega sina tekmeca in dobil, kar je iskal

Villarreal slačilnica Reševalni pas/Twitter
Zanimiva tekma je imela še tretji polčas. Zgodil se je na parkirišču.

V soboto zvečer sta se na stadionu Santiago Bernabéu srečala Real Madrid in Villarreal. Domači, ki so že izgubili praktične možnosti za ubranitev ligaškega naslova, so priznali poraz (2:3) in se dodatno oddaljili od vrha, ki ga zavzema Barcelona.

Asistenco za odločilni zadetek je prispeval 21-letni vezist Villarreala Álex Baena. Slednji se je na predhodnih dveh tekmah Madrida in Villarreala v letošnji sezoni (tekmeca sta se dvakrat pomerila v prvenstvu in enkrat v pokalu) prerekal z urugvajskim igralcem Reala - Federicom Valverdejem.

Posebej vroče je bilo na januarski pokalni tekmi, odigrani v Villarrealu, poročajo španski mediji. Takrat naj bi Baena v smeri Valverdeja navrgel nekaj zbadljivk z zelo občutljivo vsebino.

Valverdejeva partnerka Mina Bonino je namreč v zadnjih mesecih v veselem pričakovanju, saj čaka svojega drugega otroka. Januarja so začele krožiti govorice o zapletih med nosečnostjo, ki jih je kasneje mamica potrdila. Zapisala je, da je mesec dni čakala rezultate izvidov, ki so nato potrdili, da je otrok zdrav.

Opisala je težke trenutke mlade družine in navedla, da je bil za njimi mesec skrbi, jokanja in negotovosti. Nekaj dni po tem, ko so zdravniki potrdili zdravje otroka, je Valverde enega od svojih zadetkov praznoval s palcem v ustih, v pozdrav prihajajočemu članu družine.

Ker je Baena dregnil na zelo občutljivo mesto, je bil Valverde, ki je v soboto v igro prišel v 59. minuti, zelo vznemirjen. Med srečanjem sta igralca izmenjala več ostrih dvobojev in hudih besed.

Valverde naj bi Baeni obljubil, da ga bo po srečanju počakal na parkirišču, da se pogovorita "po moško". Tovrstne grožnje so na nogometnih zelenicah pogoste, a sila redko se uresničijo. Valverde pa je mislil še kako resno. Po tekmi je v drobovju stadiona počakal Baeno in končalo se je tako, da je Urugvajec Španca, tik pred Villarrealovim klubskim avtobusom, boksnil v obraz.

Pri Villarrealu naj bi imeli shranjen posnetek dogodka, poročajo španski mediji. Odzval se je tudi Baena. "Navdušen nad izjemno zmago naše ekipe na Santiagu Bernabéuu. Istočasno zelo žalosten, saj sem bil po tekmi deležen agresije," je zapisal na Instagramu in zatrdil, da nikoli ni žalil Valverdejevega nerojenega otroka.

O sankcijah kluba, vodstva lige ali španske nogometne zveze zaenkrat ni znanega še ničesar. Več o vsem skupaj se bo gotovo razkrilo v naslednjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice