Šport > Košarka
210 ogledov

Odlična novica za slovenskega reprezentanta

Anthony Randolph Epa
Zlati slovenski košarkarski reprezentant Anthony Randolph je bil z igrišč odsoten skoraj leto dni, zdaj pa je dobil zeleno luč za vrnitev na parket.

(Nekdanji) slovenski košarkarski reprezentant Anthony Randolph se bo lahko po devetmesečni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na igrišče na tekmi 25. kroga najvišje španske lige ACB proti Granadi, ki bo na sporedu v nedeljo, je povedal trener madridskega kluba Chus Mateo.

Randolph je bil odsoten od junija lani, potem ko si je na tekmi z Barcelono strgal sprednje kolenske križne vezi. Zaradi poškodbe je imel operacijo kolena. Po dolgotrajnem okrevanju so v španskem klubu Randolphu prižgali zeleno luč za vrnitev na igrišče.

"Je igralec, ki nam je v vseh teh letih veliko dal in si zasluži vrnitev na igrišče pred našimi navijači," je dejal Mateo.

33-letni Randolph je član Real Madrida od leta 2016, pred tem pa je igral za Lokomotiv Kuban, Denver, Minnesoto, New York in Golden State. Za Real je odigral 303 tekme v vseh tekmovanjih, s slovensko reprezentanco pa je osvojil zlato na evropskem prvenstvu 2017 v Turčiji.

Randolph, 211 cm veliki center, je bil na poti do zlate medalje eden od ključnih mož v reprezentanci Slovenije. Rojen je bil v Nemčiji ameriškim staršem, pred EP v Turčiji pa je dobil slovensko državljanstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.