Šport > Nogomet
3754 ogledov

Nora scena: sodnik s komolcem udaril igralca Liverpoola!

Liverpool Arsenal Epa Prizor z dramatične tekme na Anfiledu.
Derbi 30. kola angleškega nogometnega prvenstva med Liverpoolom in Arsenalom je začinil nenavaden incident.

Nogometaši Arsenala so bili zelo blizu, da bi v boju za naslov angleškega prvaka preskočili še eno visoko oviro. V derbiju 30. kola so od osme do 87. minute vodili, a nato vendarle prejeli gol, dosegel ga je Roberto Firmino, tako da se je tekma v Liverpoolu končala z neodločenim izidom (2:2). Arsenal na Anfieldu sicer ni zmagal že enajst let.

Izguba dveh točk pomeni, da je boj za prvaka povsem odprt, Arsenal ima šest točk prednosti pred Manchester Cityjem, a tudi tekmo več. Kandidata za naslov čaka tudi še medsebojni dvoboj.

Za Londončane se je sicer odlična, dinamična tekma začela po željah. Že v osmi minuti jih je Gabriel Martinelli povedel v vodstvo, dvajset minut pozneje je Gabriel Jesus vodstvo povišal. Tri minute pred odhodom na odmor je Mohamed Salah vendarle izkoristil eno od svojih priložnosti, kar je obetalo zanimivo nadaljevanje.

Salah je v 54. minuti zapravil najstrožjo kazen, streljal je mimo gola, njegovo napako pa je popravil Firmino. Varovanci Jürgena Kloppa so v drugem delu zamudili vrsto priložnosti, Arsenal se lahko za točko zahvali vratarju Aaronu Ramsdalu.

Več o incidentu po tekmi med madridskim Realom in Villarrealom NA TEJ POVEZAVI.

Tekma bo ostala v spominu zaradi incidenta po koncu prvega polčasa, ko je pomočnik sodnika Constantine Hatzidakis s komolcem udaril v obraz levega bočnega branilca Liverpoola Andyja Robertsona.

Drugo nedeljsko tekmo sta odigrala kandidata za izpad Leeds in Crystal Palace. Dvoboj so zanesljivo dobili Londončani (1:5), čeprav so v prvem polčasu zaostajali, izenačili pa v sodniškem dodatku prvega dela. Toda v nadaljevanju so mrežo zatresli kar štirikrat, dvakrat Jordan Ayew. Crystal Palace je lahko zdaj precej bolj miren, medtem ko Leeds ostaja v težkem položaju.

Premier League, 30. kolo:

Manchester United - Everton          2:0 (1:0)
Aston Villa - Nottingham Forest        2:0 (0:0)
Brentford - Newcastle United          1:2 (1:0)
Fulham - West Ham                    0:1 (0:1)
Leicester - Bournemouth             0:1 (0:1)
Tottenham Hotspur - Brighton         2:1 (1:1)
Wolverhampton - Chelsea              1:0 (1:0)
Southampton - Manchester City         1:4 (0:1)
Leeds - Crystal Palace                 1:5 (1:1)
Liverpool - Arsenal                   2:2 (1:2)

LESTVICA:
1. Arsenal 73
2. Manchester City 67 (-1)
3. Newcastle United 56 (-1)
4. Manchester United 56 (-1)
5. Tottenham Hotspur 53
6. Aston Villa 47
7. Brighton & Hove Albion 46 (-2)
...
17. Everton 27
18. Nottingham Forest 27
19. Leicester City 25
20. Southampton 23

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.