Šport > Nogomet
11425 ogledov

Osem tekem suspenza, v vodo padel tudi prestop kariere

Aleksandar Mitrović Profimedia
Srbski napadalec bo drago plačal svojo nepremišljenost.

Srbski nogometaš Aleksandar Mitrović bo prisilno počival osem tekem. Novico o suspenzu napadalca Fulhama je objavil BBC.

Osemindvajsetletnik si je kazen prislužil na četrtfinalni tekmi FA pokala proti Manchester Unitedu. Na dvoboju, ki ga je gostil Old Trafford, je sicer dosegel zadetek za vodstvo gostov, ti pa so nato imeli še nekaj priložnosti za povišanje prednosti. A nato je sledil protinapad domačih, na golovi črti pa je 'vlogo vratarja' opravil Willian. Sodnik Chris Kavanagh tega ni opazil, a so ga iz sobe VAR opozorili na napako. Sledila je enajstmetrovka in rdeči karton za Brazilca.

Zaradi te odločitve je Mitrović povsem izgubil živce, odrinil delilca pravice, mu zabrusil nekaj krepkih in si še sam prislužil izključitev, že pred tem je rdeči karton videl tudi trener Fulhama Marco Silva. United je izkoristil enajstmetrovko, premoč dveh mož v polju pa nato potrdil še z dvema zadetkoma za končnih 3:1 in uvrstitev v polfinale najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Arsenal Premier League Šport Topničarji še povišali prednost na vrhu, Srb nad sodnika

Angleška nogometna zveza je Mitrovića zdaj kaznovala s tremi tekmami prepovedi zaradi rdečega kartona, s tremi zaradi nasilnega vedenja in z dvema zaradi neprimernih in grozečih izjav sodniku. Srb bo moral odšteti še 75 tisoč funtov (okoli 86 tisoč evrov).

Aleksandar Mitrović | Avtor: Profimedia Profimedia

A to ni še največji udarec za napadalca. Prav United je namreč resno razmišljal, da bi ga pripeljal v svoje vrste, vendar so si po nogometaševem izbruhu pri rdečih vragih premislili. 

Mitrović, ki se je po dvoboju za svoje početje opravičil, je v tej sezoni na 25 tekmah dosegel 12 golov in bil podajalec še pri štirih ligaških zadetkih svojega moštva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice