Šport > Nogomet
92 ogledov

Podaljšan rok za nakup angleškega velikana

manchester united old trafford EPA
Zdajšnji lastniki Manchester Uniteda bodo s prodajo kluba, ki so ga kupili za 750 milijonov funtov, zabeležili velik dobiček.

Lastniki Manchester Uniteda so podaljšali rok za oddajo ponudb za nakup tega angleškega nogometnega kluba, medije z otoka povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za milijardni posel, znana interesenta za nakup kluba pa so britanski milijarder Jim Ratcliffe, vodja podjetja Ineos, in katarski poslovnež šejk Jasim bin Hamad Al Tani, predsednik uprave ene največjih bank v državi.

Rok za ponudbe je zdaj petek zvečer, po poročilih medijev pa naj bi oba za klub ponudila rekordnih pet milijard britanskih funtov oz, okrog 5,65 milijarde evrov.

Zdajšnji lastniki, družina Glazer iz ZDA, so lani sporočili, da nameravajo prodati klub, mediji pa pišejo, da želijo Glazerjevi prodati Manchester United vsaj za šest milijard. V ozadju se skriva velik zaslužek, saj so klub leta 2005 kupili za 750 milijonov funtov.

manchester united | Avtor: Profimedia Profimedia

Že dolga leta so s športnim in poslovnim uspehom kluba nezadovoljni navijači, ki Glazerjevim očitajo slabo vodenje kluba.

Zdajšnja ponudnika sta kot rečeno sir Ratcliffe, ki je vse od otroštva navijač tega kluba. Očitno pa naj bi po uspešnem vodenju Ineosa rad pustil tudi pečat v nogometu. Že lani se je potegoval za nakup londonskega Chelseaja, a bil neuspešen.

Bančnik Al Tani pa se je izobraževal v Veliki Britaniji in po katarskem vzorcu želi vlagati v nogomet. Najbolj očitna katarska naložba v evropski nogomet je nedvomno Paris St. Germain. Manchester bi kupil preko fundacije Nine Two.

navijači manchester uniteda | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice