Nov velik uspeh Rogličeve ekipe, odstop slovenskega junaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jumbo-Visma zmaguje tudi brez Rogliča.
Oglej si celoten članek

Kolesarji Jumbo-Visme zbirajo zmage tudi na dirkah, ko za njih ne vozi Primož Roglič. Na dirki po Poljski ga je nadomestil mladi Danec Jonas Vingegaard, ki je dobil šesto, kraljevsko etapo, dolgo 155 kilometrov, s startom in ciljem v Zakopanah.

Danec je imel v zaključku največ moči med tremi ubežniki, v sprintu je premagal Rusa Pavla Sivakova in Avstralca Jaija Hindleyja. Četrti, Kolumbijec Segio Higuita, je zaostal osem, peti, Poljak Rafal Majka, pa deset sekund.

Foto: Profimedia Dirka po Poljski

Z zmago je Danec prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, do zdaj vodilna Nemec Pascal Ackermann in Slovenec Luka Mezgec sta tako kot še nekateri drugi sprinterji v etapi odstopila.

Dirka po Poljski Zmaga! Slovenec ponovno deklasiral najboljše kolesarje sveta

Za 22-letnega Vingegaarda je to prva profesionalna zmaga v karieri, ki jo je začel v letošnji sezoni. Zanimivo je, da so vsi trije najboljši iz etape vrstniki.

Foto: Profimedia Dirka po Poljski

Matej Mohorič je v cilj prišel v najštevilčnejši skupini, ki je zaostala 15 minut in dve sekundi. Tako je izgubil peto mesto v skupnem seštevku, nazadoval je na 33. mesto, za vodilnim zaostaja 15 minut in šest sekund.

Njegova moštvena kolega Jan Tratnik in Luka Pibernik sta v etapi zaostala 20 minut in 58 sekund, tudi v skupnem seštevku sta daleč od vrha.

Odprl dušo Šokantno priznanje slovenskega kolesarja

"Kolikor bom lahko, bom pomagal Mikaelu Nieveju, nato bom odstopil. Tako smo se z ekipo dogovorili že pred dirko. Pred nedeljsko dirko evropskega prvenstva se želim nekoliko spočiti in nisem edini. V Alkmaarju bo trasa ravninska, pričakuje se sprint, želim biti dober," je že po zmagi v peti etapi dejal Mezgec.

V šesti etapi, ki je bila v večjem delu krožna, v vsakem krogu je tekmovalce čakal zahteven vzpon, sta odstopila tudi Simon Špilak in Domen Novak.

Dirka se bo z razgibano etapo, ki pa ne bo tako težka kot današnja, zaključila v petek.

Tragično Na Poljskem vse v znamenju žalovanja

Video Gledalec posnel usodne trenutke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.