Novo veliko presenečenje na SP, Belgijci na kolenih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eni od favoritov za najvišja mesta na tem svetovnem prvenstvu, nogometaši Belgije, na kolenih proti Maroku.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maroka so v 2. krogu skupine F na svetovnem prvenstvu v Katarju premagali Belgijo z 2:0 (0:0). Na stadionu Al Tumama je iz prostega strela najprej zadel rezervist Abdelhamid Sabiri v 73. minuti, v sodnikovem dodatku pa je bil natančen še drugi rezervist Zakaria Aboukhlal.

SP v Katarju Kostarika do zmage s prvim in edinim strelom v okvir vrat

Na drugi medsebojni tekmi obeh reprezentanc na SP, prvo je leta 1994 v skupinskem delu dobila Belgija, so bili nevarnejši Maročani. Evropski predstavnik se je sicer predstavil v malenkost boljši luči kot na prvi tekmi proti Kanadi, ko je zmagal z 1:0, a danes vseeno ni resneje ogrozil vrat rezervnega čuvaja mreže maroške reprezentance.

Skupina C Messi rešil Argentino, odločitev v zadnjem kolu

Maročani so odločno začeli, prvi pa so po podaji v prostor zapretili Belgijci, a je strel Michyju Batshuayiju obranil Monir El Kajoui. Ta je tik pred prvim žvižgom med vratnicama nadomestil Yassina Bounouja, ki je nekaj minut pred tem še pel maroško himno s soigralci na zelenici.

Veliko nevarnih strelov v prvem polčasu ni bilo. Thomas Meunier je v 19. minuti streljal naravnost v El Kajouija, dve minuti kasneje je z več kot 30 metrov Hakim Ziyech žogo poslal prek vrat Thibauta Courtoisa, Achraf Hakimi je v 35. minuti močno z desne strani streljal prek vrat, De Bruyne pa je iz prostega strela s strani v 39. minuti meril nenatančno.

V sodnikovem dodatku prvega polčasa so Maročani sicer zatresli mrežo, potem ko je žoga po prostem strelu Ziyecha z desnega roba kazenskega prostora nekako našla pot prek številnih maroških glav ter presenetila pokritega Courtoisa. Romain Saiss je bil v prepovedanem položaju in kasneje vplival na igro pred belgijskim vratarjem.

Nenavadno Skrivnostno "izginotje" nogometaša v Katarju

Maročani so bili še naprej nevarnejši, v 50. minuti je z razdalje neuspešno poskusil Ziyech, Boufal pa sedem minut kasneje nekoliko z leve strani. Na drugi strani se je po strelu rezervista Driesa Mertensa v 65. minuti izkazal El Kajoui.

V 73. minuti pa so Maročani vendarle povedli. Znova po prostem strelu, ko je povsem z leve strani sprožil Sabiri. Courtois je bil slabo postavljen, žoga pa je pod njim spolzela v mrežo.

Do konca so Belgijci skušali priti do izenačenja, a je strel Jana Vertonghna z glavo v 82. minuti zletel malenkost mimo vrat, v sodnikovem dodatku pa so Maročani izkoristili ponujen prostor na polovici tekmeca in zadeli še prek drugega rezervista Aboukhlala v 92. minuti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.