Oblak ostal med živimi, PSG zabil sedem golov

Foto: Profimedia jan oblak atletico madrid
Atlético Madrid je z zmago proti AS Romi (2:0) ohranil možnosti za napredovanje v izločilne boje.
Oglej si celoten članek

Madridčani so se veselili prve zmage na stadionu Metropolitano v evropskih tekmovanjih. Prvi gol za domače je po več kot uri igre s škarjicami prispeval Antoine Griezmann, zmago pa je pet minut pred koncem rednega dela potrdil Kevin Gamerio.

Gostujoča ekipa ni uspela premagati slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je branil celo tekmo. Pri Italijanih je v 83. minuti moral zaradi drugega rumenega kartona z igrišča Bruno Peres. Atlético ima na lestvici zdaj dve točki zaostanka za Romo. V zadnjem krogu ga čaka obračun s Chelseajem.

Foto: Epa atletico madrid

Po Tottenhamu, Realu Madridu, Bešiktašu, Manchester Cityju, Paris St. Germainu in Bayernu sta si preboj v osmino finala zagotovila še Chelsea in Barcelona.

V skupini A je moskovski CSKA z 2:0 ugnal Benfico in tako ostaja v igri za osmino finala, medtem ko so Portugalci praktično končali evropsko zgodbo. Vratar domačih Igor Akinfejev je v ligi prvakov ohranil svojo mrežo nedotaknjeno prvič po novembru 2006. Na drugi tekmi je Basel ugnal Manchester United z 1:0. Michael Lang je bil edini strelec na tekmi, zadel je v 90. minuti. Možnosti za napredovanje imajo vsi razen Benfice, v najboljšem položaju pa je United z zgolj enim porazom.

Foto: Epa paris saint germain cavani neymar

V skupini B je PSG prišel še do pete zmage, tokrat je premagal Celtic kar s 7:1. Škoti so sicer povedli v drugi minuti z golom Mousse Dembeleja, a že v naslednje pol ure je udaril udarni trojček Parižanov in odločil tekmo. Neymar je zadel v deveti in 22. minuti, v 29. je bil uspešen Edinson Cavani (dosegel je svoj 13. gol na zadnjih 13 tekmah lige prvakov), v 35. pa še Kylian Mbappe. V 75. minuti je Marco Verratti zadel za 5:1, štiri minute zatem je Cavani povišal na 6:1, v 80. minuti pa se je med strelce pri domačih vpisal še Dani Alves. PSG tako zanesljivo vodi v skupini, z doseženimi 24 in prejetim zgolj le enim zadetkom pa je najboljši v ligi prvakov tudi v tem pogledu.

Na drugi tekmi skupine je Anderlecht Roberta Berića, ta je obsedel na klopi za rezervne igralce, doma izgubil proti Bayernu z 1:2. Ta je povedel v 51. minuti z golom Roberta Lewandowskega. Belgijci so izenačili v 63. minuti prek Sofianeja Hannija, toda v 77. minuti je Corentin Tolisso Bavarce znova popeljal do vodstva.

V skupini C sta se najprej srečala Karabah in Chelsea. Londončani so slavili s 4:0. Glavni sodnik Manuel De Sousa je dosodil dve enajstmetrovki za goste ob rahlih kontaktih, ob tem pa pri prvi pokazal tudi rdeči karton Rašadu Sadigovu. To pa so Londončani unovčili, v 21. in 71. minuti sta z bele točke zadela Eden Hazard in Cesc Fabregas, v 36. pa je lepo akcijo s številnimi hitrimi podajami z golom dokončal Willian. Brazilec je svoj drugi gol na tekmi dosegel v 85. minuti.

Foto: Epa barcelona juventus

V skupini D je lizbonski Sporting s 3:1 premagal Olympiacos. Bas Dost v 40. in Bruno Cesar v 43. sta bila v prvem polčasu uspešna za domače, ki so še povišali prednost v 66. minuti z novim Dostovim golom. V 86. minuti je zadetek za goste prispeval Vadis Odjidja-Ofoe. V derbiju skupine pa je Juventus doma proti Barceloni igral 0:0. To pomeni, da je Barcelona že osvojila prvo mesto v skupini in si zagotovila osmino finala. Juventus in Sporting pa se bosta borila za drugo mesto v zadnjem krogu. Torinčani gostujejo v Pireju, Lizbončani pa v Barceloni.

Darko Milanič "Zadovoljen, a ne z rezultatom" Liga prvakov Vijolice zacvetele sredi mrzle Moskve Liga prvakov Spektakel na Pizjuánu, asistenca Kampla, šestica Reala

Liga prvakov (skupinski del), 5. krog:

Skupina A

CSKA Moskva - Benfica Lizbona 2:0 (1:0)
Šenikov 13., Jardel 45./ag

Basel - Manchester United 1:0 (0:0)
Lang 89.

LESTVICA:
1. Manchester United 12 
2. CSKA Moskva 9
3. Basel 9
4. Benfica Lizbona 0

Skupina B

Anderlecht - Bayern München 1:2 (0:0)
Hanni 63.; Lewandowski 51., Tolisso 77.

Paris St. Germain - Celtic Glasgow 7:1 (4:1)
Neymar 9., 22., Cavani 28., 79., Mbappe 35., Verratti 75., Alves 80.; Dembele 1

LESTVICA:
1. Paris St. Germain 15
2. Bayern München 12
3. Celtic Glasgow 3
4. Anderlecht 0

Skupina C

Karabah Agdam - Chelsea 0:4 (0:2)
Hazard 21./11m, Willian 36., 85., Fabregas 73./11m, 

Atletico Madrid - AS Roma 2:0 (0:0)
Griezmann 69., Gameiro 85.

LESTVICA:
1. Chelsea 10
2. Roma 8 
3. Atletico Madrid 6
4. Karabah Agdam 2

Skupina D

Sporting Lizbona - Olympiakos Pirej 3:1 (2:0)
Dost 40., 66., Cesar 43.: Odjidja-Ofoe 86.

Juventus Torino - Barcelona 0:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Barcelona 11
2. Juventus 8
3. Sporting Lizbona 7
4. Olympiakos Pirej 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.