Odprto pismo Ekipe zaradi Zlatka Zahovića

Foto: Profimedia zlatko zahović
Pri športnem časopisu Ekipa so na nogometni klub Maribor naslovili odprto pismo.
Oglej si celoten članek

Po tekmi Maribora in Krškega, slednji je v Ljudskem vrtu slavil z 2:0, je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič na novinarski konferenci novinarju časopisa EkipaSN na vprašanje o obisku na stadionu odgovoril, ali ga nedavna nasilna smrt očeta ni nič izučila in naj neha provocirati. 

"Omenjanje družinske tragedije, s katero se je moral soočiti poročevalec, ni način komunikacije, ki je v skladu z načeli delovanja slovenskega prvaka in kluba z največjim številom navijačev v državi. Odziv športnega direktorja zahteva opravičilo, ki ga NK Maribor tudi izreka. Novinarju Ekipe SN in vsem preostalim predstavnikom medijev, ki so v Ljudskem vrtu vedno dobrodošli, s katerimi sodelujemo 365 dni v letu," so odziv svojega športnega direktorja obsodili v klubu. Zahović se osebno ne namerava opravičiti.

Jezen na predsednika Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"

"To ni dovolj. Ne vem, če je moj kolega iz redakcije sprejel opravičilo; zase nisem prepričan, da bi ga. Vem pa, da bi, ne kot športni novinar, ampak kot športni navdušenec, zahteval, naj športni direktor v Ljudskem vrtu izprazni pisarno in od vodstva NK Maribor dobi prepoved približevanja Ljudskemu vrtu (na manj kot 700 metrov). Predsednik, direktor, upravni odbor, sponzorji ... morajo končno prerezati popkovino športnega direktorja in NK Maribor ter mu pokazati vrata. Če tega upravni odbor ne stori, na neki način tolerira besede športnega direktorja in mu kljub "ograjevanju" daje podporo. Če bo tako, potem pa ... sem izgubil še zadnjo trohico upanja, da bo moja hčerka kdaj z iskricami v očeh držala pesti za Maribor, Olimpijo, Slovenijo ..." se je zdaj pod odprto pismo, ki so ga pri Ekipi naslovili na predsednika kluba Draga Cotarja, direktorja Bojana Bana, člane upravnega odbora, sponzorje in druge, podpisal namestnik odgovornega urednika Jurij Završnik. 

Medijski vihar Maribor se je opravičil in se ogradil od Zahovićevih izjav

Celotno odprto pismo si lahko preberete TUKAJ.

V Mariboru se bo sicer sestal UO kluba in odločal o naslednjih korakih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:51 19. Marec 2018.

    Še ko je imel trenerja nad sabo in vso nogometno vodstvo reprezentance, je bil jezikovno sprejet kljub gnojnemu izražanju. Nekak …

  • kbm
    17:44 19. Marec 2018.

    "naj športni direktor v Ljudskem vrtu izprazni pisarno in od vodstva NK Maribor dobi prepoved približevanja Ljudskemu vrtu (na manj …

  • 17:08 19. Marec 2018.

    Ta cajtng tut za rt ni obrisat.Novinarji kavsnte se u tazadno.G.Zahovič je CAR.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.