Šport > Nogomet
5889 ogledov

Odprto pismo Ekipe zaradi Zlatka Zahovića

zlatko zahović
Pri športnem časopisu Ekipa so na nogometni klub Maribor naslovili odprto pismo.

Po tekmi Maribora in Krškega, slednji je v Ljudskem vrtu slavil z 2:0, je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič na novinarski konferenci novinarju časopisa EkipaSN na vprašanje o obisku na stadionu odgovoril, ali ga nedavna nasilna smrt očeta ni nič izučila in naj neha provocirati. 

"Omenjanje družinske tragedije, s katero se je moral soočiti poročevalec, ni način komunikacije, ki je v skladu z načeli delovanja slovenskega prvaka in kluba z največjim številom navijačev v državi. Odziv športnega direktorja zahteva opravičilo, ki ga NK Maribor tudi izreka. Novinarju Ekipe SN in vsem preostalim predstavnikom medijev, ki so v Ljudskem vrtu vedno dobrodošli, s katerimi sodelujemo 365 dni v letu," so odziv svojega športnega direktorja obsodili v klubu. Zahović se osebno ne namerava opravičiti.

Zlatko Zahović Jezen na predsednika Šport Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"

"To ni dovolj. Ne vem, če je moj kolega iz redakcije sprejel opravičilo; zase nisem prepričan, da bi ga. Vem pa, da bi, ne kot športni novinar, ampak kot športni navdušenec, zahteval, naj športni direktor v Ljudskem vrtu izprazni pisarno in od vodstva NK Maribor dobi prepoved približevanja Ljudskemu vrtu (na manj kot 700 metrov). Predsednik, direktor, upravni odbor, sponzorji ... morajo končno prerezati popkovino športnega direktorja in NK Maribor ter mu pokazati vrata. Če tega upravni odbor ne stori, na neki način tolerira besede športnega direktorja in mu kljub "ograjevanju" daje podporo. Če bo tako, potem pa ... sem izgubil še zadnjo trohico upanja, da bo moja hčerka kdaj z iskricami v očeh držala pesti za Maribor, Olimpijo, Slovenijo ..." se je zdaj pod odprto pismo, ki so ga pri Ekipi naslovili na predsednika kluba Draga Cotarja, direktorja Bojana Bana, člane upravnega odbora, sponzorje in druge, podpisal namestnik odgovornega urednika Jurij Završnik. 

Zlatko Zahović Ljudski vrt Medijski vihar Šport Maribor se je opravičil in se ogradil od Zahovićevih izjav

Celotno odprto pismo si lahko preberete TUKAJ.

V Mariboru se bo sicer sestal UO kluba in odločal o naslednjih korakih.

 

Komentarjev 7
 • TistoPravo 17:51 19.marec 2018.

  Še ko je imel trenerja nad sabo in vso nogometno vodstvo reprezentance, je bil jezikovno sprejet kljub gnojnemu izražanju. Nekak predolgo se ga gleda tam, kamor se neposrečeno štuli. Mogoče je bil v svojih časih dober z žogo in ob ...prikaži več žogi, jezik mu pa nikakor ne laufa v okviru kvalitete najboljših lig. Nekak tipičen primerek, ko so včasih rekli za reveža ki kr na1x do denarja pride...adio pamet, in primitivem iz dni brez cekinčkou ostaja. Kakopak, z denarjem se pa vsega le ne da kupit

 • Avatar kbm
  kbm 17:44 19.marec 2018.

  "naj športni direktor v Ljudskem vrtu izprazni pisarno in od vodstva NK Maribor dobi prepoved približevanja Ljudskemu vrtu (na manj kot 700 metrov). Predsednik, direktor, upravni odbor, sponzorji ... morajo končno prerezati popkovino športnega direktorja in NK Maribor ter mu ...prikaži več pokazati vrata". Jaz pa mislim, da bodo vsi novinarji Ekipe dobili prepoved približevanja Ljudskemu vrtu. Več na: https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/odprto-pismo-ekipe-zaradi-zlatka-zahovica-306813 - www.zurnal24.si

 • klincek 17:08 19.marec 2018.

  Ta cajtng tut za rt ni obrisat.Novinarji kavsnte se u tazadno.G.Zahovič je CAR.