OKS potrdil: Jakov Fak zapušča olimpijske igre

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši slovenski biatlonec ne bo nastopil na olimpijski tekmi s skupinskim startom.
Oglej si celoten članek

Slovenski biatlonec Jakov Fak se je zaradi slabe pripravljenosti odločil, da ne bo nastopil na sobotni biatlonski tekmi s skupinskim startom, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Tako je končal svoje olimpijske nastope na igrah v Pekingu.

Slalom (M) Francozov brezkompromisen napad je bil bogato poplačan

Fak, v preteklosti prejemnik dveh olimpijskih odličij, ne bo nastopil na tekmi s skupinskim startom, ki si ga je priboril z nastopi na dosedanjih posamičnih preizkušnjah na OI. To je bil zadnji napovedani nastop za slovenskega olimpijca, kar pomeni, da so olimpijske igre Peking 2022 zanj končane.

Za to se je odločil, ker trenutno ni v dovolj dobri formi za nastop. Fak se je odločil, da zadnjo olimpijsko preizkušnjo izpusti ter se pozdravi in pripravi na sklepni del sezone svetovnega pokala, ki je še pred njim.

Zadnji vlak Shiffrinova pokazala zobe, Slovenka ni šla na progo

Fak je sicer olimpijski sprint končal na 26. mestu, na zasledovanju in 20-kilometrski posamični preizkušnji pa je bil 29. Nastopil je tudi na mešani in moški štafetni preizkušnji.

Ob odpovedi biatlonske preizkušnje sta pred slovensko ekipo tako le še dve tekmovanji. V četrtek bo Maruša Ferk Saioni nastopila v alpski kombinaciji, nastope pa bodo zaokrožili preostali alpski smučarji, ki se bodo v soboto podali v boj za odličja na ekipni mešani tekmi, so zapisali na OKS.

Pravila!? Nov škandal v smučarskih skokih: "Fotografija govori sama zase" Biatlon Fak razložil, kako mu je Kanadčan zlomil palico: "Prelomila se je kot korenček" Spint (M) Fak z dokaj mirno roko, a smuči niso stekle

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.