Olimpija ima vse niti v svojih rokah

Foto: Anže Petkovšek maribor olimpija ljudski vrt prva liga
Danes bo morda že znan slovenski nogometni prvak za sezono 2017/2018.
Oglej si celoten članek

Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo danes ob 16. uri odigrali predzadnji oziroma 35. krog. Ta bi lahko že odločil tudi prvaka. V boju zanj sta Olimpija in branilec naslova Maribor, pri čemer imajo Ljubljančani dve točki prednosti.

Norišnica Šok v Mariboru! Olimpija v 90. minuti vstala iz pepela

Olimpija ima po 34 krogih 76 točk in bo danes v Stožicah gostila sedmouvrščeno Krško. Izbranci Igorja Bišćana so Krčane premagali na vseh treh tekmah v sezoni, v Ljubljani "le" z 1:0.

Maribor, ki je pri 74 točkah, bo gostoval pri četrtouvrščenem Celju. Z njim so imeli izbranci Darka Milaniča v tej sezoni kar nekaj težav, med drugim so na stadionu Z'dežele izgubili z 1:2, ena tekma v Mariboru se je končala z 0:0, drugo pa so vijolični dobili s 3:2.

Olimpija bo že danes slavila naslov v primeru, da sama zmaga, Maribor pa remizira ali izgubi v Celju. Ljubljančani bi zaradi boljšega medsebojnega izkupička na medsebojnih tekmah, imajo zmago v gosteh s 3:2, dva neodločena izida in poraz z 0:1, slavili tudi v primeru, če bi le remizirali proti Krškemu in bi Celje premagalo Maribor.

Opravičilo Po zaslugi predsednika Olimpije vam v sredo ni treba v službo

V drugih primerih bi o prvaku odločal zadnji krog, ki bo v nedeljo. Olimpija, ki za Ljubljano lovi šesti naslov, bo takrat gostovala v Domžalah, Maribor, ki si želi 15. zvezdico, pa bo gostil Gorico.

Odločitev pa lahko pade tudi v boju za deveto mesto, ki prinaša kvalifikacije za obstanek v ligi. Za zdaj pri tem bolje kaže kranjskemu Triglavu, ki pa ga čaka domača tekma s tretjeuvrščenimi Domžalami. Triglavani imajo dve točki prednosti pred Ankaranom Hrvatini, ki bo gostoval v Novi Gorici.

Pretep v tunelu Issah se je oglasil po incidentu v Mariboru

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.