Pavlin odšel iz Maribora in pokazal na krivca za izgubljeno prvenstvo

Foto: Profimedia
Nekdanji slovenski reprezentant je po koncu sodelovanja z NK Maribor spregovoril o preteklem obdobju.
Oglej si celoten članek

Miran Pavlin je v Mariboru deloval sedem let kot sodelavec športnega direktorja Zlatka Zahovića. Pred kratkim se je njegovo poslanstvo v Ljudskem vrtu končalo, po slovesu pa je Pavlin v pogovoru za časnik EkipaSN razkril nekaj vtisov iz časa, preživetega v štajerski prestolnici.

"Za tabo čistim drek!" Zahović se je odzval na zapise o sporu s Pavlinom

"Sporazumno smo se razšli, zaključili zgodbo in to je to, brez pranja umazanega perila v javnosti. Zgodba se je končala, tako kot so se končale prejšnje zgodbe v mojem življenju, v drugih klubih. Sedem let v enem klubu je kar dolga doba. Bilo je veliko uspehov – trikrat Liga Europa, dvakrat Liga prvakov ...," je o razhodu povedal Pavlin. 

V lanski sezoni je Mariboru naslov speljala Olimpija, drugič v zadnjih treh letih. Nekateri so ob klavrnem koncu sezone s prstom kazali na trenerja Darka Milaniča in Pavlin pritrjuje kritikom.

"Maribor je po svojem ustroju in delovanju zagotovo vodilni športni klub v Sloveniji, mogoče celo v regiji, če izvzamemo Dinamo. Zato tudi deluje tako dobro. Vsakemu novemu trenerju je bilo takoj jasno, kam je prišel, in vse mu je bilo prineseno na pladnju. Trenerjem v Mariboru ni težko. Res so pod pritiskom, toda klub trenerje tako podpira, da se res ne morejo pritoževati. In podpre prav vsakega trenerja – od Anteja Čačića do Anteja Šimundže, ki je prezimil v Evropi. Uspehi Maribora niso naključni. (...) Če analiziramo, kdo je lani izgubil prvenstvo, bomo prišli do spoznanja, da moramo izvzeti upravo. Spomnimo se derbija. Moramo biti pošteni, in če govoriva odkrito, je trener v drugem polčasu naredil neumnost. Potrebovali smo točko pri našem vodstvu z 2:1, pa veste, kako se je končalo. Če bi takrat remizirali, bi bili prvaki," je na izgubljeni večni derbi (2:3), ki je odločil državnega prvaka, opozoril Pavlin.

Olimpija Barišić uradno bivši, jasni razlogi za razhod

Nekdanji igralec Naklega, Olimpije, dresdenskega Dynama, Freiburga, Karlsruheja, nikozijskega Olympiacosa, nikozijskega Apoela in Kopra je za EkipoSN povedal še, da namerava še naprej delati v podobni vlogi, le da v drugem klubu.

Foto: Profimedia Miran Pavlin Zlatko Zahović

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:59 12. December 2018.

    Naredil sem dober denar (200 € do 400 € / hr) na spletu iz mojega prenosnika. Prejšnji mesec sem dobil …

  • 15:07 12. December 2018.

    Ne bo pral umazanega perila v javnosti, je izjavil. No saj ga tudi drugače ne in zato je pa tako, …

  • 13:44 12. December 2018.

    Sroljast narcis.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.