Šport > Nogomet
7779 ogledov

Pavlin odšel iz Maribora in pokazal na krivca za izgubljeno prvenstvo

Miran Pavlin
Nekdanji slovenski reprezentant je po koncu sodelovanja z NK Maribor spregovoril o preteklem obdobju.

Miran Pavlin je v Mariboru deloval sedem let kot sodelavec športnega direktorja Zlatka Zahovića. Pred kratkim se je njegovo poslanstvo v Ljudskem vrtu končalo, po slovesu pa je Pavlin v pogovoru za časnik EkipaSN razkril nekaj vtisov iz časa, preživetega v štajerski prestolnici.

Zlatko Zahović "Za tabo čistim drek!" Šport Zahović se je odzval na zapise o sporu s Pavlinom

"Sporazumno smo se razšli, zaključili zgodbo in to je to, brez pranja umazanega perila v javnosti. Zgodba se je končala, tako kot so se končale prejšnje zgodbe v mojem življenju, v drugih klubih. Sedem let v enem klubu je kar dolga doba. Bilo je veliko uspehov – trikrat Liga Europa, dvakrat Liga prvakov ...," je o razhodu povedal Pavlin. 

V lanski sezoni je Mariboru naslov speljala Olimpija, drugič v zadnjih treh letih. Nekateri so ob klavrnem koncu sezone s prstom kazali na trenerja Darka Milaniča in Pavlin pritrjuje kritikom.

"Maribor je po svojem ustroju in delovanju zagotovo vodilni športni klub v Sloveniji, mogoče celo v regiji, če izvzamemo Dinamo. Zato tudi deluje tako dobro. Vsakemu novemu trenerju je bilo takoj jasno, kam je prišel, in vse mu je bilo prineseno na pladnju. Trenerjem v Mariboru ni težko. Res so pod pritiskom, toda klub trenerje tako podpira, da se res ne morejo pritoževati. In podpre prav vsakega trenerja – od Anteja Čačića do Anteja Šimundže, ki je prezimil v Evropi. Uspehi Maribora niso naključni. (...) Če analiziramo, kdo je lani izgubil prvenstvo, bomo prišli do spoznanja, da moramo izvzeti upravo. Spomnimo se derbija. Moramo biti pošteni, in če govoriva odkrito, je trener v drugem polčasu naredil neumnost. Potrebovali smo točko pri našem vodstvu z 2:1, pa veste, kako se je končalo. Če bi takrat remizirali, bi bili prvaki," je na izgubljeni večni derbi (2:3), ki je odločil državnega prvaka, opozoril Pavlin.

Zoran Barišić Olimpija Šport Barišić uradno bivši, jasni razlogi za razhod

Nekdanji igralec Naklega, Olimpije, dresdenskega Dynama, Freiburga, Karlsruheja, nikozijskega Olympiacosa, nikozijskega Apoela in Kopra je za EkipoSN povedal še, da namerava še naprej delati v podobni vlogi, le da v drugem klubu.

Miran Pavlin Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 4
  • kimberly 16:59 12.december 2018.

    Naredil sem dober denar (200 € do 400 € / hr) na spletu iz mojega prenosnika. Prejšnji mesec sem dobil ček skoraj 30k, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni treba iti v pisarno, svoje spletno delo na domu. ...prikaži več Na tej točki je ta delovna priložnost za vas.Če ste zainteresirani.zamočite, da ga posnamete na spremljajoči strani .... Preprosto pojdite na spodnjo strann in začnite svoje delo .... ...... >>>>>>> www.Internet43.Com

  • Avatar olor
    olor 15:07 12.december 2018.

    Ne bo pral umazanega perila v javnosti, je izjavil. No saj ga tudi drugače ne in zato je pa tako, vse zakrito v tančico megle. Krivca ne bo povedal, jasno da ne, ker so vsi isti in vsi krivi, s ...prikaži več prstom pa nihče ne pokaže na pravega krivca. Denar je svetu vladar, bil in bo.

  • klincek 13:44 12.december 2018.

    Sroljast narcis.

Sorodne novice