Šport > Nogomet
400 ogledov

Mura ni osvojila Triglava, Aluminij pretrd za grofe

NŠ Mura Triglav Kranj Triglav Kranj/Facebook
S tekmama v Murski Soboti in Kidričevem se je končal jesenski del elitnega državnega nogometnega prvenstva.

Dvoboj nogometašev Mure, ki so igrali brez Žige Kousa, in nogometašev Triglava, ki so pogrešali Momirja Bojića, se je končal neodločeno (0:0). Tako črno-beli še vedno čakajo kranjski "skalp" v tej sezoni, na prvih dveh medsebojnih tekmah sta se ekipi najprej razšli z remijem v Fazaneriji, nato pa so Gorenjci Prekmurce doma premagali s 3:0. Mura bo prezimila na šestem mestu, Triglav pa je s točko zapustil dno lestvice in se na zimski premor odpravlja s predzadnjega mesta.

Prvi polčas v Prekmurju je ponudil enakovredno igro tekmecev, ki sta imela po eno lepo priložnost. Mura je zagrozila v 13. minuti, ki je Luka Šušnjara meril z glavo, a le malce premalo natančno, na drugi strani pa je bil najnevarnejši David Tijanić v 37. minuti, ko je povsem neoviran streljal z glavo iz bližine, a je Matko Obradović žogo odbil. Murin vratar je posredoval tudi v šesti minuti po poskusu Toma Žurge, kranjski vratar Jalen Arko pa je imel nekaj dela v 12. minuti, potem ko je po kotu z glavo streljal Rok Sirk.

V 49. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Tomi Horvat, toda Arko je znova posredoval brez večjih težav. Sledilo je obdobje brez velikih priložnosti, ki se je ob sicer borbeni predstavi obeh ekip vleklo vse do izdihljajev tekme. Šele v 89. minuti je Mura prišla do lepe priložnosti, ko je Amadej Maroša v kazenskem prostoru prišel do strela, Tilen Mlakar pa mu je s posredovanjem preprečil veselje. V 90. minuti pa je čez gol iz ugodnega položaja z enajstih metrov sprožil še Sirk. Isti igralec je že globoko v sodniškem dodatku še enkrat poskusil z glavo, a prešibko streljal.

nk olimpija Prva liga Šport Olimpija z zmago pomahala trenerju v slovo?

Francesco Tahiraj | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Aluminija so po odmevni zmagi proti Olimpiji jesenski del končali še z zanesljivo zmago proti Celjanom (4:1). Ti so nastopili močno oslabljeni, brez Rudija Požega Vancaša in Mitje Lotriča, ki sta do tega kola poskrbela za dve tretjini vseh celjskih zadetkov, in tako jesen končali na petem mestu. Najboljša ekipa na domačem terenu Aluminij, pri katerem je za četrto zaporedno domačo zmago z dvema goloma in podajo blestel Francesco Tahiraj, pa je po koncu jesenskega dela sezone tretja.

Celjani so tekmo dobro začeli in povedli v sedmi minuti, potem ko je Tadej Vidmajer podal iz kota z desne strani, Elvedin Džinić je z glavo žogo poslal v prečko, od tam pa se je odbila čez golovo črto. Zatem je šla vsa voda na Aluminijev mlin. V 15. minuti so domači izenačili, potem ko je Francesco Tahiraj prodrl po levi strani, prehitel Džinića, nato obrnil še Žana Zaletela in iz bližine dosegel svoj osmi gol sezone. Osem minut pozneje so Kidričani povedli, po Tahirajevi podaji z desne strani je z glavo zadel Rok Kidrič in tako vpisal svoj šesti gol sezone. V še hujših škripcih so se Celjani znašli v 37. minuti, potem ko je Tahiraj izvrstno streljal od daleč, zadel je vratnico tik pod stičiščem prečke in vratnice, žoga pa se je nato odbila do Nikole Leka, ki jo je poslal v prazno mrežo za 3:1.

V uvodu drugega dela sta pri domačih neuspešno poskušala Dejan Petrovič in Tahiraj, na drugi strani je v 58. minuti močno sprožil Janez Pišek, Luka Janžekovič pa je žogo odbil. V 65. minuti so gosti prek Nina Pungarška dosegli zadetek, a iz prepovedanega položaja (podobno jim je "uspelo" že v prvem delu). V 69. minuti je bil pri domačih spet nevaren Leko, a s približno desetih metrov žogo poslal čez gol. V 78. minuti je znova močno streljal Pišek, a spet neuspešno, zato pa je bil v 84. minuti uspešnejši Aluminij, Kruno Ivančić je najprej prišel sam pred Matjaža Rozmana, ta je žogo odbil, a le do Tahiraja, ki je na svoj strelski račun sezone dodal še deveti zadetek.

Luka Zahović SNL Šport Vijoličasti na odmor z zmago

Prva liga TS, 19. kolo:

Mura - Triglav 0:0 (0:0)

Aluminij - Celje 4:1 (3:1)
Tahiraj 15., 84., Kidrič 23., Leko 37.; Džinić 7.

Rudar Velenje - Maribor 1:3 (1:1)
Črnčič 40.; Mlakar 35., Zahović 52., Ivković 59.

Gorica - Olimpija 1:3 (1:1)
Celcer 44./11m; Vombergar 16./11m, 75., Savić 57.

Domžale - Krško 2:1 (0:0)
Melnjak 72., Vetrih 80.; Volaš 85.

LESTVICA:
1. Maribor 45
2. Olimpija Ljubljana 36
3. Aluminij Kidričevo 30
4. Domžale 27
5. Celje 26
6. Mura 24
7. Gorica 22
8. Rudar Velenje 18
9. Triglav Kranj 16
10. Krško 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.