Šport > Nogomet
263 ogledov

Lotrič pokopal svoje, preobrat v Velenju

Mitja Lotrič Mura NKC NK Celje Mitja Lotrič je utišal Fazanerijo.
Z 18. kolom se je zaključila prva polovica letošnje sezone v elitni slovenski nogometni ligi. V nedeljo sta bili na sporedu tekmi v Murski Soboti in Velenju.

Nogometaši Celja še naprej kažejo dobro formo na gostovanjih, saj so na zadnjih devetih tekmah izgubili le enkrat, pri čemer so prejeli zgolj devet golov. Danes na obisku pri Muri v Fazaneriji niso prejeli nobenega (0:1), sami pa so ga zabili v 75. minuti prek nekdanjega nogometaša Mure Mitje Lotriča. Celjani so se tako s šesto zmago prebili na četrto mesto na lestvici, Sobočani pa so po sedmem porazu šesti.

Olimpija Ljubljana Maribor beži Šport Potop Olimpije na Štajerskem, šest golov v njeni mreži

Prvi polčas ni postregel z kdo ve kako razburljivo predstavo, posledično tudi zadetkov ni bilo, čeprav so imeli Celjani eno lepo priložnost. Po podaji z desne strani je Dario Vizinger stekel za domačo obrambo, a na koncu žogo slabo zadel, tako da je končala mimo vrat. Vizinger je sicer v peti minuti tudi zadel z glavo, a je bil v prepovedanem položaju.

Tudi v drugem polčasu si ekipi dolgo časa nista priigrali resnejše priložnosti. V 63. minuti pa je zaradi drugega rumenega kartona moral iz igre Žiga Kous, Celjani pa so številčno prednost unovčili v 75. minuti. Takrat je Rudi Požeg Vancaš podal do Mitje Lotriča, ki je v kazenskem prostoru prišel do strela s približno 13 metrov in žogo poslal pod prečko. Za Lotriča je bil to peti gol sezone. V 80. minuti je izjemno priložnost Celja zapravil Požeg Vancaš, ko je prišel pred Matka Obradovića, a ga malce z desne strani ni premagal.

Na drugi strani so takoj zatem zagrozili gosti, a je žoga nekoliko presenetila Klemna Šturma, ki mu iz bližine ni uspelo žoge potisniti v mrežo. V 89. minuti je pri Celjanih do strela z glavo prišel še Elvir Ibišević, a je Obradović znova dobro posredoval.

Bitka začelja Velenjčanom

stadion Ob jezeru | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši Triglava so v zadnji tekmi 18. kroga gostovali v zanje ljubem Velenju, kjer so se septembra veselili zmage, od Rudarja so bili boljši tudi na obe tekmah minule sezone. Tokrat so bili na dobri poti do 56. minuti, ko so vodili z 1:0, nato pa prejeli tri gole (3:1). Z zmago so se knapi odlepili z zadnjega mesta prvenstvene lestvice, na katerem so zdaj triglavani.

Prve pol ure je pripadlo domačim nogometašem. Že v šesti minuti so se znašli v nevarnem položaju, Dominik Radić je sprejel globinsko podajo in se sam znašel pred golom, si na kakšnih šestih metrih ustavil in nastavil žogo, a mu je na pot prišel eden od soigralcev, zato do strela ni prišel. Minuto kasneje je isti nogometaš le prišel do strela, ki ni bil posebej nevaren. Do prvega razburjenja je prišlo v 13. minuti. David Arap je izvajal prosti strel, zadel živi zid, odbito žogo je skušal nastaviti Josip Tomašević, s tem pa omogočil strel Arapu, ki je okroglo usnje spravil v gol. A je veselje knapov trajalo le nekaj sekund, Matej Jug je hitro gol razveljavil zaradi nedovoljenega položaja Ivana Vasiljevića. V 31. minuti so se Kranjčani znašli v prvem nevarnem položaju in ga takoj izkoristili. Luka Majcen sprejel žogo, jo podal proti Tomu Žurgi, ki si je žogo podaljšal v kazenski prostor in jo poslal za hrbet Marka Pridigarja.

V 56. minuti so Velenjčani izenačili po zaslugi lepega zadetka Davida Hrubika. Ta je prišel do odbite žoge z velike razdalje, z močnim udarcem pa premagal Luko Čadeža. Ko je vse bolj kazalo, da si bosta ekipi razdelili točki, je v 81. minuti domačim uspel preobrat. Robert Pušaver je podal z desne strani, v kazenskem prostoru je najvišje skočil Radić in zadel za 2:1. V 87. minuti so domači zabili še zadnji žebelj v kranjsko krsto. Rezervist Milan Tučić je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najbolj spreten kapetan Damjan Trifković.

Prva liga TS, 18. kolo:

Mura - Celje 0:1 (0:0)
Lotrič 75.
RK: Kous (Mura) 63.

Rudar Velenje - Triglav 3:1 (0:1)
Hrubik 56., Radić 81., Trifković 87.; Žurga 31.

Domžale - Maribor 1:2 (1:1)
Gnezda Čerin 5.; Mlakar 19., Ivković 73.

Aluminij - Olimpija 6:2 (3:1)
Horvat 3., Leko 23., 42., Tahiraj 54., Krajnc 63., Petrovič 72.; Putinčanin 15., Savić 52.
RK: Bagnack (Olimpija) 45.

Krško - Gorica 1:0 (0:0)
Volaš 88.

LESTVICA:
1. Maribor 42
2. Olimpija Ljubljana 33
3. Aluminij Kidričevo 27
4. Celje 26
5. Domžale 24
6. Mura 23
7. Gorica 22
8. Rudar Velenje 18
9. Krško 15
10. Triglav Kranj 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice