Pet držav že v drugem delu tekmovanja

Na evropskem prvenstvu v rokometu so bili v skupini A in C na sporedu dvoboji tretjega kroga prvega dela prvenstva.
Oglej si celoten članek

Napredovanje iz skupine A sta si na evropskem prvenstvu v rokometu zagotovili reprezentanci Hrvaške in Belorusije, iz skupine C pa Španije in Nemčije. V skupini E, kjer je potekal drugi krog, si je napredovanje že zagotovila Islandija.

Belorusija je v zadnjem krogu v Gradcu s 36:27 nadigrata Črno goro in se bo v drugi del tekmovanja podala brez točk kot druga ekipa skupine A. Prvo mesto je osvojila Hrvaška, ki ostaja neporažena. Tokrat je s 24:21 premagala Srbijo, ki odhaja domov s tremi porazi.

Debakl Šok na EP: "Končana je era!"

V norveškem Trondheimu je Nemčija prvi polčas proti Latviji dobila prepričljivo s 16:11, na koncu pa zmagala le z golom razlike z 28:27. Z zmago si je zagotovila napredovanje kot druga ekipa skupine C. Latvija domov odhaja brez zmage, Nizozemska pa z eno. V zadnjem krogu jo je namreč premagala prva ekipe skupine Španija s 36:25. Španija, ki brani evropski naslov, bo tako kot Hrvaška v drugi del tekmovanja nesla dve točki.

Šok za Francijo Slovenska legenda z dvema zmagama v vlogi selektorja

V skupini E v Malmöju so reprezentance igrale svoje druge tekme na prvenstvu. Islandija, ki je s 34:23 premagala Rusijo, je še drugič zmagala in si tako že zagotovila napredovanje. V zadnjem krogu bo za prvo mesto igrala z Madžarsko, ki je danes s 24:24 remizirala z Dansko in ima na drugem mestu tri točke. Danska, ki je tretja s točko, bo v zadnjem krogu igrala z Rusijo, ki pa nima več možnosti za napredovanje.

V torek bodo svojo tretjo tekmo na prvenstvu igrali tudi slovenski rokometaši. Po zmagi nad Poljaki in Švedi jih ob 18.15 v Göteborgu v boju za prvo mesto v skupini čakajo še Švicarji.

EP v rokometu Slovenija z veliko zmago nad domačo reprezentanco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.