Piqué obračunal z Realom: "Ko jim sodniki pomagajo, so tiho."

Foto: Epa gerard pique
Branilec Barcelone je znova izstrelil nekaj strupenih puščic proti večnemu rivalu Real Madridu.
Oglej si celoten članek

Gerard Piqué je po tekmi osmine finala lige prvakov, na kateri je Barcelona v gosteh remizirala z Lyonom (0:0), opozoril na dvojna merila Real Madrida.

Pri tem ni meril na nogometne zelenice, temveč na nedavni košarkarski pokalni finale med kraljevim klubom in Barcelono, ki so ga zaznamovale obtožbe Madridčanov, da so se Katalonci do naslova dokopali s pomočjo sodniških odločitev. 

Odločilna in najbolj sporna je padla po izteku igralnega časa, ko so delivci pravice priznali koš po domnevno neustrezni blokadi Anthonyja Randolpha. Barça je tekmo dobila s 94:93.

Triler Sodniški škandal, ob katerem je tudi Dončiću zavrela kri

"Madridčani se vedno pritožujejo, tako v nogometu kot v košarki. Na srečo nimajo drugih športnih klubov, drugače bi morali poslušati še pritoževanje v hokeju in rokometu," je na tekmo pokalnega finala povedal Piqué, znan po tem, da ne skopari s kritiko in provokacijami na račun večnega rivala.

Polemika Real zahteva priznanje, da je bil oškodovan

Branilec se je nato obregnil v februarski madridski derbi med Realom in Atléticom, na katerem je osrednjo vlogo odigrala videtehnologija (VAR). Daljši konec so takrat potegnili nogometaši belega baleta, ki so slavili s 3:1.

"Po tem, kar se je zgodilo na Wanda Metropolitanu, so bili kar nekaj časa tiho. Še dobro, da nimajo drugih športnih ekip," je pristavil Piqué in pohvalil uspeh košarkarskega kluba.

"Zelo sem ponosen na ekipo. Nisobili favoriti, a so slavili v Madridu. Borili so se kot gladiatorji proti evropskim prvakom. Nastala je polemika s sojenjem. Najprej so sodili v korist Reala, nato v korist Barcelone. Če ne bi naredili nobene napake, bi zmagala Barcelona. Vse ostalo je samo veliko hrupa, s katerim se poskuša prekriti dejstvo, da je Barcelona prvak," je sklenil branilec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.