Po razočaranju na prvi tekmi: "V soboto gremo po medaljo, toda ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V taboru slovenskih smučarskih skakalk bodo čim hitreje poizkušali pozabiti četrtkovo razočaranje, saj je pred vrati že ekipna tekma.
Oglej si celoten članek

Uvodna skakalna tekma na domačem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici se za slovenske udeleženke ni razpletla po željah. Ema Klinec, Nika Križnar in druge članice slovenske skakalne ekipe so na srednji napravi pričakovale veliko, a je bila nazadnje najboljša Križnar na 11. mestu.

Razočaranje je bilo po tekmi v Planici, ki jo je dobila Nemka Katharina Althaus, precejšnje. A v slovenskem taboru so tekmovalke in trener Zoran Zupančič skušali iz tega vendarle potegniti nekaj pozitivnega ter se osredotočiti na naslednji cilj, sobotno ekipno tekmo.

Foto: Saša Despot Planica 2023

"Najprej bi rad čestital svetovni prvakinji Katharini Althaus, zaslužila si je to. Lansko leto ji je Urša Bogataj vzela zlato v Pekingu, letos je bila ponovno v boju za zlato, je napadla in na koncu ji je uspelo. Prav tako čestitke Evi Pinkelnig in norveški reprezentanci za Anno Odine Stroem na tretjem mestu," je analizo četrtkove tekme začel glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič.

To se je dogajalo Klinec razkrila razlog za slabše skoke: "Nisem mislila, da bo prišlo v javnost"

"Za svojo ekipo lahko rečem, da smo upali, da lahko presenetimo. Vendar so v tej želji, sploh v prvem skoku, dekleta kar konkretno grešila. Sem nismo prišli brez težav, veste, kaj se je dogajalo v tednih pred prvenstvom, težave imamo že vso zimo in tudi zdaj pred SP. Nika je zbolela, včeraj smo imeli še Emo Klinec na magnetni resonanci na Jesenicah, zaradi bolečin v kolenu je morala na pregled ... Na SP moraš biti stoodstoten in priti s polno mero motivacije, ki je mi v zadnjem obdobju nismo uspeli nabrati," je tekmo ocenil trener.

"Pozitivno je, da je Nika Križnar 'zborbala' ta svoj nastop in da je v finalu s pol moči prikazala zelo soliden skok. Še vedno je kar konkretno bolna. Ema tokrat pač ni mogla zaradi bolečin, to prinese dvome v glavo in ni mogla pokazati tistega, kar je pred dvema letoma v Oberstdorfu. Za mlado Niko Prevc je bil to prvi nastop na SP, v drugem skoku je bila sproščena in je skočila 'normalno'. Katra Komar in Maja Vtič pa sta vsaka naredili po en dober skok, kar je premalo," je še dodal Zupančič.

Foto: Saša Despot Planica 2023

Kljub slabemu izkupičku uvodne tekme je Zupančič ostal optimist. "Zdaj se nekako moramo zbrati, se osredotočiti na tiste boljše skoke in skozi njih zgraditi neko pozitivno zgodbo do sobotne tekme. Ne vidim drugega, kot da gremo v boj za kolajno tudi na ekipni tekmi, toda treba bo biti taprav ter pokazati naše najboljše skoke."

Pred sezono so sicer v slovenskem ženskem taboru z nestrpnostjo pričakovali svoje prvo domače svetovno prvenstvo, a so se nad našimi skakalkami zgrnili črni oblaki. "Če začnem naštevati, tega je bilo toliko v letošnji sezoni. Res se nas držijo črni oblaki od poškodbe Nike Križnar, kateri se je vlekla poškodba gležnja, od takrat je še vsaj šestkrat, sedemkrat zbolela, imela je različne glavobole, viroze, gripe. Potem je tu poškodba Urše, pa zdaj za konec še ena bolezen Nike. Ne vem, kaj naj rečem. Na prvenstvo tako nismo prišli s pozitivnimi mislimi, to nas je skrhalo, uspeli so nam zgolj posamezni dobri skoki, ni pa bilo tistega naleta, ki smo ga imeli takrat pred Oberstdorfom in Pekingom, ko smo svojo formo kot ekipa odlično stopnjevali."

Slovenska orlica "Prav poseben občutek je, ko zmagaš na tekmi svoje kariere"

"S temi razultati ne moremo biti zadovoljni, delati moramo dalje ter pozabiti na to čim prej. Tokrat so dobile to izkušnjo, da na silo se ne da. To pride v telo, sicer same niso hotele nastopiti na silo, ampak po takem ritmu, kot smo ga imeli pred to tekmo, jim je to prišlo v glavo. Mi zdaj gremo naprej s programom, ki smo si ga zastavili, v petek nas čaka še uradni trening, kjer bomo določili še četrto tekmovako za ekipno tekmo," je zaključil Zupančič.

Foto: Saša Despot Planica 2023

Petkov uradni trening je sicer na sporedu ob 14.30, po njem pa bo znano, katera Slovenka bo ob Emi Klinec, Niki Kržnar in Niki Prevc še branila barve slovenske reprezentance na sobotni ekipni tekmi. Za zadnje mesto se potegujeta Katra Komar in Maja Vtič. V skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda Vtičeva 33. mesto, Komarjeva pa 37., a je slednja nekoliko bolje nastopila na četrtkovi tekmi, katero je končala na 25. mestu, medtem ko je bila Vtičeva 29.

"Sem razočaran!" Veliki slovenski osmoljenec: "Želel sem napasti, ko se mi je znašel pod nogami" Nič kaj množično Katastrofa v Planici, prazni tudi blejski hoteli Policija na delu Navijači, tega nikar ne nosite v Planico! "To nekatere bega" Bivši slovenski skakalec razkril skrivnosti Planice

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.