Dončić z vrhunsko potezo obnorel navijače in celotno ligo NBA

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Luka Donćić je v enem izmed napadov Dallasa čudovito zaposlil soigralca Setha Curryja.
Oglej si celoten članek

Luka Donćić je sinoči odigral še eno vrhunsko tekmo pod obroči severnomeriške lige NBA, a je njegova ekipa Dallas Mavericks kljub temu tesno izgubila proti Cleveland Cavaliers (110:113).

NBA Luka v prvem polčasu do 29 točk, tekmo je vseeno odločil zadnji met

Slovenec je bil z 39 točkami in nekaj manj kot 50-odstotno uspešnostjo pri metu iz igre (14/29) spet najboljši strelec obračuna. Nekoliko slabše se je tokrat odrezal izza črte, kjer je bil 30-odstoten (3/10), zadel pa je zanj zelo solidnih osem od desetih prostih metov (80%).

Zabeležil je še sedem skokov in šest podaj, razpoložen pa je bil tudi v obrambi s po dvema ukradenima žogama in blokadama.

Doza smeha Soigralec si je privoščil Dončića: "Sploh ne dvomim ..."

Dončić je kar 29 od skupno 39 točk dosegel v prvem polčasu, v katerem je uprizoril tudi enega izmed vrhuncev večera in s tem na noge dvignil gledalce v American Airlines Centru.

Prvi zvezdnik domačega moštva je pri vodstvu Dallasa s 34:21 žogo ponesel prek celega igrišča, nato pa znotraj rakete 'na pamet' oziroma brez pogleda podal v kot Sethu Curryju, ki mu ni bilo težko zadeti za tri točke.

Foto: Print Screen

Obema košarkarjema Dallasa se je smejalo do ušes, ko sta si z udarcem dlani čestitala za dobro opravljeno delo v tej čudoviti akciji.

Dončićeva vrhunska podaja je bila z naskokom največkrat izpostavljeni trenutek obračuna med Dallasom in Clevelandom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 00:50 29. December 2023.

    Se vidi, kako je prej pogledal in ga videl na črti... pompoznost medijev nad dobrim igranjem Luke...

  • 13:54 28. December 2023.

    BMK za Dončića in NBA..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.