Porzingis s kritiziranjem Dončića izzval paniko v Dallasu

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Latvijski center Kristaps Porzingis je z besedami, ki so jih mnogi razumeli kot posredni napad na Luko Dončića in trenerja Rick Carlisla, vnesel nemir med navijače Dallas Mavericks.
Oglej si celoten članek

Kristaps Porzingis ni bil zadovoljen s strategijo Dallas Mavericks ob porazu proti Huston Rockets. Latvijec, ki je na tekmi dosegel enako število točk kot Luka Dončić (23), a ob precej boljšem metu iz igre, v zadnji četrtini kar sedem minut ni prišel do meta na koš.

Po tekmi Porzingis nezadovoljen z Luko in trenerjem

Po tekmi je novinarjem hudomučno dejal, da je bila to "igra, ki smo jo igrali". "To se je zgodilo tudi prej," je pristavil v isti sapi. Čeprav Dončića poimensko ni imenoval, so mnogi besede razumeli kot kritiko na račun slovenskega čudežnega dečka, ki ostaja nesporna prva violina v taktičnih zamislih trenerja Rick Carlisla.

Dejstvo je, da si Latvijec želi večje vloge v napadu Dallasa, a je imel v zadnjem času preveč težav s poškodbami, da bi lahko prevzel breme, kakršnega iz tekme v tekmo na plečih nosi Luka.

Video Tako jeznega Dončića še nismo videli! Luka besnel na Dallasovi klopi

Obrobna vloga gre Porzingisu, ki se je Dallasu pridružil leta 2019 kot zvezdniška okrepitev iz New Yorka, vse bolj na živce, zato so nekateri navijači že prepričani, da je njegov odhod samo še vprašanje časa.

Foto: Profimedia Kristaps Porzingis

"Šokiran sem, da se Rick, Luka in KP ne morej odkrito pogovoriti. Porzingisove komentarji o kroženju žoge na tekmah, ko Luka počiva, postajajo vse bolj smiselni. Odnosi so se spremenili, kar se vidi že po tem, kako redko se KP razveseli Lukovega koša in obratno. S takšnim stilom igre je James Harden iz Houstona pregnal vse nadarjene soigralce," se glasi eden od komentarjev na Dallasovi platformi reddit. "Tudi meni se zdi, da se je odnos med KP-jem in Lukom spremenil," je dodal nek navijač.

"Luka si ne želi soočenja, ker ima raje dobre odnose. Jabolko spora je pomanjkanje podaj. Luka ne želi govoriti tem, česar mu ne moremo zameriti," je zapisal tretji. "Luka in KP igrata kot sovražnika, to postaja nadležno," je dodal četrti.

Foto: Twitter porzingis dončić

"Prvič si želim, da bi mediji iz muhe naredil slona, saj se to mora rešiti," je zapisal peti. "Očitno bosta morala sesti za isto mizo in se pošteno pogovoriti. Ni nujno, da sta prijatelja, vendar morata vzpostaviti kemijo na igrišču."

"Iskreno verjamem, da bo KP po koncu sezone zapustil Dallas," je namignil nek podpornik. "To bi bila velika napaka. Luka in KP morata razrešiti težave, ki jih imata. Pogovorita se kot dva odrasla človeka," mu je odgovoril drugi.

Foto: Twitter Kristaps Porzingis "To je posledica, ko en igralec igra vsako tekmo in ekipi prinaša zmage, drugi pa igra 60 odstotkov tekem in pričakuje, da bo vse potekalo brez težav, kadar se pojavi na parketu. KP govori resnico, vendar ni dovolj zanesljiv, da bi se težava lahko rešila."

"Prepričan sem, da Luka in KP nista prihodnost Dallasa. Na žalost KP ni zadovoljen s svojo vlogo. Rick še vedno ni ugotovil, kako potegniti najboljše iz obeh."

Podobna razprava je potekala tudi na twitterju, kjer so uporabniki opozarjali, da Porzingisov sarkastičen nasmešek pove več kot njegove besede. "Želim si, da bi naravnost rekel, da si Luka prilašča žogo," je zapisal nek uporabnik. "KP je upravičeno jezen, toda Dallas je Lukova ekipa. Prodajte ga in bo stvar rešena."

"Luka raje izgubi žogo, kot da jo poda soigralcu," je Dončiću očital nek navijač. "Belopolti James Harden," je dodal drugi.  "Prepričan sem, da bodo Luko vprašali, zakaj ni podal KP-ju," je napovedal tretji.

Napoved se je delno uresničila, saj so novinarji Luko res vprašali, zakaj Porzingis v zadnji četrtini ni prišel do žoge. "Vsak lahko odigra slabo tekmo, mar ne? Kot ekipa smo odigrali grozno," se je neposrednemu odgovoru izognil slovenski košarkar.

Slaba volja Dončić nejevoljno: "Kot sem vam že rekel ..."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:47 9. April 2021.

    zdaj bo luka moral pokazati karakter in bomo videli ce zna iz kritike narediti boljse prijateljstvo ali bo diva.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.