"Povsem smo odpovedali"

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenija je visoko z 20:28 izgubila tekmo za tretje mesto na Evropskem prvenstvu proti Norveški, a je na tekmovanju vseeno pustila dober vtis...
Oglej si celoten članek

"S selektorjem sva se pred tekmo dogovorila, da zavoljo poškodbe odigram vsaj to kratko menjavo, ko ni toliko teka. Poskušal sem dati vse od sebe, a je bilo zelo težko. Če bi se v petek uvrstili v finale, potem bi imel dan več za rehabilitacijo in se o tem morda sploh ne bi pogovarjali," je svoj status na eni najpomembnejših tekem leta opisal kapetan Jure Dolenec ter dodal:

Odzivi tujih medijev Hrvaški mediji: "Slovenija ostala v slačilnici"

"Ponosen sem na svoje soigralce in da sem imel priložnost biti njihov kapetan. V zadnjem obdobju smo naredili velik korak naprej. Samo poglejte kje smo bili še nedolgo nazaj, pred dvema mesecema smo doma igrali neodločeno z Nizozemsko, danes pa smo četrti v Evropi, torej tudi na svetu. V petek nismo bili daleč od finala, na današnji tekmi pa smo bili daleč od brona."

Foto: Epa Borut Mačkovšek

Dosti bolj od svojega kapetana pa je bil nad predstavami na zaključnem turnirju v Stockholmu razočaran Borut Mačkovšek: "Norvežanom čestitam, bili so boljši. Razočaran sem po teh dveh odločilnih tekmah v Stockholmu, borili smo se za kolajne, a nam je spodrsnilo. Občutek imam, da si nismo zaslužili tega četrtega mesta. V skupinskem in drugem delu smo igrali dobro, na zaključnem turnirju pa smo povsem odpovedali."

EP 2020 Slovenija do drugega najboljšega dosežka v zgodovini Evropskih prvenstev

"Moramo priznati, da so bili Norvežani boljši. Naredili smo preveč napak, izgubljali žoge in zgrešili številne 'zicerje'. Glava je še vroča, a menim, da so nam med prvenstvom preveč zrasli apetiti. Tekmi s Španci in Norvežani sta dobra šole za vse nas, v celoti pa je za nami zelo dober turnir. Čestitke fantom, vsi so dali svoj maksimum. Že aprila nas v Berlinu čakajo olimpijske kvalifikacije in imamo lepo priložnost, da se prebijemo v Tokio," pa po zelo uspešnem prvenstvu ostaja optimističen Blaž Blagotinšek.

Foto: Epa Slovenska rokometna reprezentanca

Selektor "Ko sem prevzel Slovenijo, me je pekla vest."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:28 26. Januar 2020.

    Naslov je povsem na mestu. Slovenija razen dobrih obramb vratarja v prvem polčasu ni prikazala popolnoma ničesar, posebej pa si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.