Pred kratkim šokiral z upokojitvijo, zdaj razmišlja o vrnitvi

Foto: Epa
Foto: Epa
Sveže upokojeni trikratni olimpijski prvak Matthias Mayer ne izključuje vrnitve v smučarsko karavano.
Oglej si celoten članek

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer, ki je konec decembra v Bormiu presenetljivo napovedal konec kariere, že po dobrem mesecu ne izključuje morebitne vrnitve na bele strmine, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

"Trenutno sem malo na dopustu in v vsem tem uživam. Ne bi pa rad športa še v celoti odpisal," je v pogovoru z novinarji danes razkril trikratni olimpijski prvak s Koroške. Kot pravi, mu je v karieri ostalo še veliko ciljev, ki jih ni dosegel.

Foto: Epa Matthias Mayer

Na neposredno vprašanje, ali ga mikata nastopa na domačem svetovnem prvenstvu 2025 v Saalbachu in leto kasneje na olimpijskih igrah v Cortini d'Ampezzo, pa pravi: "Ciljev v športu ne bo zmanjkalo nikoli. Če se bom spet vnel za trdo delo, bom našel tudi cilje."

Morda ga je k vrnitvi napeljala tudi ponudba, da naj bi v prihodnje testiral smuči. "Takrat sem pomisli, da je bolje, če obdržim kar svoje in se spet spustim po progi. Zaenkrat je vse odprto." Kot še dodaja, se bodo o vsem pred kakršnimi koli odločitvami temeljito pogovorili v družinskem krogu.

Mayerjeva upokojitev je bila za avstrijsko športno javnost veliko presenečenje, zato so se v javnosti pojavila namigovanja, da smučar ni razkril pravih razlogov za svojo odločitev. 

Med podelitvijo Zadrega hrvaške smučarske junakinje, oglasil se je Kostelić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.