Šport > Zimski športi
2142 ogledov

Pred kratkim šokiral z upokojitvijo, zdaj razmišlja o vrnitvi

Matthias Mayer Epa
Sveže upokojeni trikratni olimpijski prvak Matthias Mayer ne izključuje vrnitve v smučarsko karavano.

Avstrijski alpski smučar Matthias Mayer, ki je konec decembra v Bormiu presenetljivo napovedal konec kariere, že po dobrem mesecu ne izključuje morebitne vrnitve na bele strmine, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

"Trenutno sem malo na dopustu in v vsem tem uživam. Ne bi pa rad športa še v celoti odpisal," je v pogovoru z novinarji danes razkril trikratni olimpijski prvak s Koroške. Kot pravi, mu je v karieri ostalo še veliko ciljev, ki jih ni dosegel.

Matthias Mayer | Avtor: Epa Epa

Na neposredno vprašanje, ali ga mikata nastopa na domačem svetovnem prvenstvu 2025 v Saalbachu in leto kasneje na olimpijskih igrah v Cortini d'Ampezzo, pa pravi: "Ciljev v športu ne bo zmanjkalo nikoli. Če se bom spet vnel za trdo delo, bom našel tudi cilje."

Morda ga je k vrnitvi napeljala tudi ponudba, da naj bi v prihodnje testiral smuči. "Takrat sem pomisli, da je bolje, če obdržim kar svoje in se spet spustim po progi. Zaenkrat je vse odprto." Kot še dodaja, se bodo o vsem pred kakršnimi koli odločitvami temeljito pogovorili v družinskem krogu.

Mayerjeva upokojitev je bila za avstrijsko športno javnost veliko presenečenje, zato so se v javnosti pojavila namigovanja, da smučar ni razkril pravih razlogov za svojo odločitev. 

Med podelitvijo Šport Zadrega hrvaške smučarske junakinje, oglasil se je Kostelić
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.